in

Hun ba datteren sprøyte tannkrem på en tallerken. Det lærte henne noe viktig før skolestart

Foto: Facebook

«Datteren min begynner på ungdomsskolen i morgen. Vi har dekorert skapet hennes, kjøpt nye klær, til og med overrasket henne med en ny ryggsekk. Men i kveld, rett før leggetid, ga vi henne en «før ungdomsskolen» oppgave som er mye viktigere enn alt det andre.

Jeg ga henne en tube med tannkrem og ba henne om å sprute all tannkremen på en tallerken. Da hun var ferdig, spurte jeg henne om hun kunne ta all tannkremen tilbake på tuben. Hun begynte å unnskylde seg med ting som:

«Men jeg kan ikke det!» 

«Det vil ikke bli som det var!»

Jeg var stille mens jeg ventet på at hun skulle bli ferdig, før jeg sa: 

Du vil huske denne tallerkenen med tannkrem resten av livet ditt. Ordene dine har en styrke i seg som kan bety liv eller død. Når du nå begynner på ungdomsskolen vil du oppleve hvor mye vekt ordene dine kan bære. Du vil få muligheten til å bruke ord for å såre, trykke ned, baksnakke og skade andre. Du vil også få muligheten til å bruke ord for å trøste, oppmuntre, inspirere og elske andre. Noen ganger vil du ta feil beslutning; selv kan jeg huske tre ganger denne uken hvor jeg har brukt ordene mine tankeløst og såret noen.

Foto: Facebook

Akkurat som denne tannkremen, når ordene forlater munnen din, kan du ikke ta dem tilbake. Bruk ordene dine varsomt. Når andre bruker ordene sine på feil måte, vokt dine egne ord. Ta valget hver eneste morgning om at denne dagen skal du bare bruke de gode ordene. Ta valget i kveld om at du skal være en omsorgsperson på ungdomsskolen. Bli kjent for din godhet og omtanke. Bruk livet ditt til å gi liv til en verden som desperat trenger det.

Du vil aldri, noensinne, angre på at du valgte godhet.

Det nærmer seg skolestart for barn og ungdom i Norge. Disse ordene er skrevet av Amy Beth Gardner og er en virkelig inspirasjon. Ta gjerne en prat med dine egne barn i kveld, kanskje du fikk noe inspirasjon av denne historien? Del den i så fall videre med noen andre som vil la seg inspirere!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

hund og katt

Herlig klipp: Katten sperrer for hunden – da henter han sin store hjelper

Visste du at vannmelonen har kjønn?