Hjem Familie Baby ble angrepet av Rottweilere, fikk halve ansiktet ødelagt – nå har moren et budskap til mobberne

Baby ble angrepet av Rottweilere, fikk halve ansiktet ødelagt – nå har moren et budskap til mobberne

Da han var 21 måneder gammel fikk den nå 5 år gamle Ryder Wells ansiktet sitt ødelagt i et brutalt Rottweiler angrep. To voksne Rottweilere på 45 kg angrep den vesle gutten, som bare så vidt overlevde.

Nå forteller moren hans, Brittany, til The Mirror hvordan de har opplevd det hele. Alt fra dagen det grusomme angrepet fant sted, til han nå skal begynne på skolen.

Hele 50 inngrep har Ryder gjennomgått for å redde livet og det som var igjen av ansiktet, og flere operasjoner venter. Blant annet rekonstruering av nesen og tennene.

Ryder før angrepet. Foto: Privat

– Han kjemper, han lar ingenting stoppe ham, sier moren om den nå 5 år gamle Ryder, som mot alle odds har lært seg å spise og drikke, har gått i barnehage og skal begynne på skolen.

Manglet halve ansiktet i et år

Høyre kinn, nedre del av øyelokket og 75% av leppene gikk tapt da de to hundene gikk til angrep på Ryder, ute i hagen hos et vennepar av foreldrene. Gutten gikk til og fra mellom foreldrene og hundene og lekte.

Foto: Privat

Brittany forteller hvordan hun fant den vesle kroppen med ansiktet vendt mot bakken. Da hun snudde ham rundt var halve ansiktet borte.

– Han har vært rundt hundene før og de har vært så fine med ham, så jeg vet ikke hva som hente.

Han fikk også tennene knust, brakk en arm og punkterte ene lungen. Tilstanden var livstruende og Ryder ble flydd til sykehus med luftambulanse. Da foreldrene ankom sykehuset forberedte legene dem på at den dengang 21 måneder gamle gutten, muligens ikke ville overleve traumet.

Etter 14 timer på operasjonsstuen kunne heldigvis legene meddele at Ryder hadde overlevd.

– De sa at det var et mirakel at han overlevde, fordi han var så liten og skadene så omfattende.

Foto: Privat

De to første hudtransplantasjonene var mislykket, og Ryder manglet høyre side av ansiktet det første året etter angrepet.

– Monster!

Nå har han store arr og ansiktet er deformert. Men rent fysisk har han forutsetningene for å ha god livskvalitet. Foreldrene burde kunne glede seg over lettelsen. Andre barn og voksne sørger imidlertid for å gjøre livet vanskelig for Ryder og hans familie.

Brittany forteller hvordan andre barn peker på ham og kaller ham for monster, at de løper bort fra ham på lekeplassen og hvordan til og med voksne uttrykker et «æsj» i det de passerer dem på gaten.

Foto: Privat

– Han vet at folk snakker om ham, men sier ikke stort om det selv, sier moren.

Brittany forteller åpenhjertet om ulykken og hvordan det er for Ryder å leve med et så tydelig traume, for å øke bevisstheten om hvor stor betydning mobbing har for et lite barn som snart skal starte på skolen.

– Han går med briller og caps, og noen ganger henger han med hodet for å skjule ansiktet.

Moren forteller ham hver dag at han er nydelig og at det å være annerledes ikke behøver å være noe negativt. Men hun er livredd for hvordan hverdagen hans vil bli når han begynner på skolen. Da han begynte i barnehagen fikk de andre barna høre om ulykken og bli kjent med at han så annerledes ut, slik at de ikke ville bli sjokkerte i første møte med Ryder.

– Du ønsker bare at barnet ditt skal bli akseptert og passe inn, sier Brittany til The Mirror.

De to hundene ble avlivet samme dag som ulykken hendte.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com