tirsdag, november 24, 2020

Baby falt 45 meter ned i døden fra cruiseskip – bestefaren erkjenner straffskyld

Mest lest nå

18 måneder gamle Chloe falt i døden på et cruiseskip. Bestefaren erkjenner straffskyld for å få en avslutning på familiens mareritt. 

Bestefaren til den 18 måneder gamle jenta som falt i døden fra et åpent vindu på et av RCLs cruiseskip i fjor har erkjent seg skyldig i uaktsomt drap, melder NBC. 


Da skipet lå til kai i San Juan, Puerto Rico i juli 2019 falt Chloe Wiegand ut et vindu 11 etasjer over dekk. Jenta lekte med bestefar Salvatore Anello da det skjedde. 

Anello har fortalt retten at han holdt godt øye med barnebarnet sitt, Chloe, da hun gikk bort til en glassvegg i nærheten. Bestefaren fulgte etter, og holdt jenta opp til vinduet slik at hun kunne slå på glasset. Det pleide hun å gjøre under brorens hockeykamper. Tragisk nok gled jenta ut av hendene hans og falt gjennom det åpne vinduet, og 11 etasjer ned til dekk.

Foto: Privat

Salvatore Anello har gjentatte ganger sagt at han ikke visste at vinduet var åpent. I et intervju med CBS forklarte han ifølge NBC at han er fargeblind, og antydet at det kan ha vært grunnen til at han ikke skilte mellom fargetonene på de vinduene som var lukket og de som var åpne.

Vil at familien skal få ro

I oktober i fjor, etter at ulykken var etterforsket av myndighetene i Puerto Rico, ble Anello tiltalt for uaktsomt drap. Den gang nektet han straffskyld. I Februar i år kom han imidlertid med en uttalelse og sa at han ville kjenne seg skyldig i uaktsomt drap slik at familien kunne få ro etter tragedien. 

Nå sier justisdepartementet i Puerto Rico at de vil godta Anellos forklaring. Michael Winkleman som er advokat for familien Wiegand sier tilståelsesavtalen innebærer at Anello, som bor i Indiana i USA, får betinget fengselsstraff. Det innebærer at han ikke soner i fengsel og kan oppholde seg i hjemstaten Indiana under prøvetiden. 

– Siden erkjennelsen av straffskyld ikke innebar fengsling og heller ikke erkjennelse av aktsomhet, ble det besluttet at det var i familiens interesse å erkjenne skyld for uaktsomt drap slik at familien kan komme videre fra denne forferdelige saken og ha fokus på å sørge over Chloe, sier advokaten i en uttalelse.

Winkleman presiserer at familien vil fortsette å sette sikkerheten i cruisetrafikken på agendaen. De mener at hendelsen kunne vært forebygget, og har saksøk cruisegiganten Royal Caribbean Cruises. 

Et mareritt

Og for bestefaren kan man vel ikke tenke seg et verre mareritt enn å se barnebarnet ramle i døden. Tidligere har han forklart hvordan det hele utartet seg.

«Det jeg husker, er at jeg prøvde å finne henne på gulvet, og da så jeg henne falle. Jeg så henne falle helt ned. Jeg tror jeg var i sjokk en stund», har Salvatore Anello fortalt til CBS News.

«Jeg skrek at jeg trodde det var glass. Jeg trodde jo det var glass. Jeg sier det fortsatt til meg selv, for jeg gjenopplever det hele tiden», sa han videre.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter