torsdag, januar 23, 2020
Historier fra livet Babyen var banket gul og blå - og det...

Babyen var banket gul og blå – og det var moren som gjorde det

-

Det var en kveld i oktober 2016 den da 26 år gamle Lorien Norman fra Australia ringte politiet og truet med å kaste den kun åtte måneder gamle datteren sin ut fra en balkong.

Da politiet ankom leiligheten så de straks at ikke alt var som det skulle være – den lille datteren var nemlig full av blåmerker i ansiktet. Moren hadde slått henne med en skje!

Politiet sørget for at både mor og datter ble fraktet til sykehuset for en undersøkelse, og opprettet umiddelbart en siktelse mot moren – for vold mot datteren.

Siktelsen ble – mot alle forutsetninger – avvist av retten med begrunnelsen; det var ikke det verste tilfellet av vold mot barn de hadde sett(!)

Så selv om det beviselig var utøvet vold mot datteren, hun var slått minimum åtte ganger forskjellige steder i ansiktet, hadde store blåmerker og tydelige smerter i hele hodet, var det altså ikke nok til fengsling. En voldsutøvelse som normalt vil kunne gi opptil 13 års fengsel i Australia.

Moren slapp med to års prøvetid og en bot på knappe 500 australske dollar, noe som tilsvarer rundt 3100 norske kroner.

Dommeren mente at da det ikke var tegn til brudd eller andre skader utover rene slagskader, og at datteren sannsynligvis ville bli helt bra igjen, var det ingen grunn til ytterligere straff. En avgjørelse den lille jentas far Shane er høyst uenig i.

– Hvor er rettferdigheten?, raser han. – Hun kunne ha tatt livet av datteren min, men slipper med en bot og terapi. Jeg er målløs!

Hva mener du? Er barnemishandling ok, eller burde straffen være høyere? Bruk kommentarfeltet på Facebook!

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kong Harald er friskmeldt

Kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet tidligere denne måneden på grunn av svimmelhet. Han har vært sykemeldt siden. I dag kom gladmeldingen om at...

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...