Hjem Historier fra livet Babyen ble kidnappet av falsk sykepleier på fødestuen for 55 år siden – Nå er han funnet

Babyen ble kidnappet av falsk sykepleier på fødestuen for 55 år siden – Nå er han funnet

Dora Fronczak fra Chicago satt i sykesengen og ammet sitt nyfødte barn da en kvinnelig sykepleier kom og tok gutten med seg. Hun sa babyen skulle gjennom en undersøkelse. Så forsvant både sykepleieren og babyen.

Dette skjedde den 27. april i 1964. Det ble satt inn store ressurser i søket etter den falske sykepleieren og gutten, men dessverre ble ingen av dem funnet. Ikke før 55 år senere. det skriver TV 2.

Foreldrene trodde de hadde funnet gutten sin ett år senere. Da dukket det opp en baby som lignet veldig på babyen som ble kidnappet på fødestuen. Chester og Dora Fronczak adopterte babyen i den tro at det var deres sønn.

Foto: AP

Var ikke den «ekte» Paul

Da gutten, som hadde fått navnet Paul, vokste opp, begynte han å stille spørsmål ved om han var foreldrenes biologiske sønn. Han liknet nemlig ikke på foreldrene i det hele tatt. I 2012, 48 år etter kidnappingen, fikk han foreldrene til å ta en DNA-test. Resultatet bekreftet Pauls mistanke, han var ikke deres biologiske sønn.

«Jeg tenker på stakkars Paul. Han ble kidnappet, og hva slags liv har han hatt? Jeg var heldig nok til å ta hans plass og har hatt et vidunderlig liv med vidunderlige foreldre», sa den Paul til Chicago Sun Times i fjor.

Foto: Lo

Jobber med å la det synke inn

Men nå har den «ekte» Paul blitt funnet, 55 år etter han ble kidnappet. Paul lever i dag i Michigan, og har egen familie. Det var barna hans som etter hvert skjønte at deres far måtte være den kidnappede babyen. De fikk han til å ta en DNA-test. Og ganske riktig, han var den savnede babyen.

Han ønsker å være anonym, og sier at han jobber med å få nyheten til å synke inn.

«Se for deg sjokket. Du er 55 år gammel. Du tror du vet hvem du er. Du tror du vet hvem familien din er. Og plutselig kommer det et lyn fra klar himmel som sier at du ikke er den fyren i det hele tatt. Du er denne fyren. Du er en kidnappet baby», sier journalist George Knapp til CBS.

LES OGSÅ: En mystisk fremmed besøker brorens grav i hemmelighet. Etter 70 år finner hun ut hvem han er

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com