Hjem Historier fra livet Babyen fra Oprah Winfrey Show: Lille Manar ble født med to hoder – slik gikk det

Babyen fra Oprah Winfrey Show: Lille Manar ble født med to hoder – slik gikk det

Den egyptiske jenta Manar ble født med et ekstra fullt fungerende hode som vokste ut fra hennes eget. 

Mange husker sikkert den lille jenta fra Oprah Winfrey show i 2005. Lille Manar ble født med en såkalt «parasitt-tvilling». Et hode som vokste ut fra Manars hode. 

Tvillinghodet hadde en egen hjerne med en egen bevissthet, men ingen kropp. Parasitt-tvillingen var helt avhengig av Manar for å leve. 

Manar var på sin side avhengig av å få bort parasitt-tvillingen for at hun skulle kunne overleve. Tvillinghodet sugde livet ut av Manar. Den lille kroppen hennes jobbet så hardt at hun fikk hele seks hjertesvikt i løpet av sine første levemåneder. 

I innslaget på Oprah Winfrey show kunne moren Naglaa Mohammed fortelle om et vanskelig svangerskap. Hun var ekstremt sliten og svak. Men selv på vei inn på fødestuen var alt tilsynelatende normalt. Naglaa trodde hun ventet siamesiske tvillinger pluss en baby til. 

Fult utviklet

Moren sier i Oprah Winfrey Show at Manar og Islam ofte oppførte seg helt forskjellig. Mens den ene skrek kunne den andre le. 

Da Manar ble født var hun sammenvokst med et fullt utviklet hode, med øyne, nese munn og bevissthet. Denne parasitt-tvillingen som fikk navnet Islam kunne blunke og skrike, men ikke overleve selvstendig uten Manar. 

Tilstanden kalles «Craniopagus Parasiticus». Det er kun dokumentert noen ytterst få tilfeller opp gjennom historien. 

Tvillingene til Naglaa hadde to forskjellige hjerner, men delte en blodåre. Fordi Islam var så avhengig av Manar for å leve ble påkjenningen for Manar ekstrem. Hun fikk hjertesvikt seks ganger i løpet av de første levemånedene.

Dermed ble legene tvunget til å ta en operasjon de aldri før hadde gjort og som ingen baby noen sinne hadde overlevd. Manar Maged ble den første som noen gang har overlevd en slik operasjon. 

Slik gikk det

Nå deles plutselig den gamle Oprah-videoen igjen på internett. Men denne videoen fra 2005 er 15 år gammel. Ettersom historien plutselig dukket opp igjen, ble vi nysgjerrige på hvordan det faktisk hadde gått med Manar. I Sosialnytt elsker vi å heie på lykkelige avslutninger, så vi satte oss ned og begynte å nøste i trådene i håp om at vi kunne felle noen gledestårer og kanskje til og med grave frem bilde av en flott 16-åring å dele med dere. 

Det så lenge ut til at den lille jenta skulle vokse opp, og at håret skulle skjule operasjonssårene. Det kunne blitt en av disse fantastiske historiene vi blir så glad av å lese. Men ikke denne gang. 

Snaue 14 måneder etter operasjonen fikk Manar en alvorlig hjernebetennelse. Hun døde 26. mars 2006, kun 4 dager før hun skulle fylt 2 år, skriver BBC.

– Hun var svært dårlig da hun ble lagt inn på sykehuset, sa barnelegen Abla el-Alfy ifølge BBC kort etter at dødsfallet ble kjent. 

El-Alfy forteller at Manar hadde en veldig alvorlig infeksjon i hjernen, og hun var ikke i stand til å bekjempe den. 

Da Manar overlevde den første 13 timer lange operasjonen for å separeres fra parasitt-tvillingen trodde legene ved Benha barnesykehus at operasjonen var en suksess. 

Tilstanden hennes ble bedre etter operasjonen, men hun fortsatte å lide regelmessige infeksjoner, fortalte Alfy ifølge BBC til nyhetsbyrået Reuters.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com