in

Babyen gjorde alle dystre prognoser til skamme: Etter seks måneder på sykehus er hun nå hjemme igjen med tvillingsøster og foreldre

Foto: GoFundMe

Legene ga ikke vesle Charlotte mer enn 20 prosents sjanse for å overleve – nå er hun gjenforenet med tvillingen sin etter å ha tilbragt seks måneder på sykehuset.

Charlotte og tvillingsøsteren hennes, Olivia, ble født i desember i fjor. I januar ble Charlotte plutselig innlagt på sykehus med pustevansker og luftveisinfeksjon.

Til å begynne med visste ikke foreldrene, Karla og Joshua Valliere, hva som var galt med den lille datteren deres.


Olivia var frisk, og selv om Charlotte var født med en lunge, hadde hun ikke noen problemer på grunn av det etter fødselen.

– Hennes ene lunge vokste seg 1,5 ganger så stor, så det kompenserte for mangelen på den andre. Legene hadde tatt alle testene på henne, og hun var helt fin, sier tvillingmoren Karla Valliere til Good Morning America.

Den lille familien hadde seks uker hjemme i nybakt lykke. Men plutselig begynte Charlotte å få pusteproblemer.

Olivia, venstre, og Charlotte er eneggede tvillinger. De er avbildet her 8. januar før Charlotte ble innlagt på sykehuset med pusteproblemer. Foto: Privat

Foreldrene dro til barnesykehuset 29. januar. Den lille datteren ble innlagt og mottok ecmo-behandling.  Det er en hjerte-lungemaskin som via plastslanger kobles til store blodårer i kroppen. Maskinen kan brukes til å avlaste et sviktende hjerte og/eller lunger både hos voksne og barn.

Charlotte ville til slutt bli diagnostisert med trakeal stenose og luftrørsringer, en fødselsdefekt på luftveiene der ringene i luftrøret hennes var unormale og hun hadde en unormal innsnevring av luftrøret, eller luftrøret. Den vesle jenta hadde også en blodåre viklet rundt luftrøret.

Det måtte en operasjon til, men for at den skulle kunne gjennomføres måtte legene vente til hun var stor nok. Siden hun og tvillingsøsteren ble født noen uker for tidlig, var Charlotte liten for alderen.

– I utgangspunktet fortalte jeg foreldrene at om vi kan komme gjennom operasjonen, skal jeg gi henne 50-50 sjanse. Men jeg regnet med at det kanskje var omtrent 20 prosents sjanse for å faktisk få gjennomført operasjonen, sier doktor Brigger som opererte den lille jenta og har hatt hovedansvaret for oppfølgingen av henne.

Charlotte, avbildet her 20. januar 2022, ble dagen før innlagt på pediatrisk intensivavdeling ved Rady Children’s Hospital med pusteproblemer. Foto: Privat

Men til tross for at hun fikk dårlige odds ble Charlottes operasjon en suksess. Hun har vært en liten fighter hele veien. Foreldrene opplevde mange oppturer og nedturer under det lange sykehusoppholdet til datteren.

– Det jeg tror fikk oss gjennom det var henne. Hun viste aldri tegn til svakhet, sier moren.

185 dager etter at Charlotte ble innlagt, var hun endelig frisk nok til å bli med foreldrene og tvillingsøsteren hjem.

Familien samler nå inn penger gjennom GoFundMe. Charlotte trenger døgnkontinuerlig omsorg, med medisiner hver fjerde til sjette time.

Og prognosene hennes fremover? Hun kommer kanskje ikke til å bli en marathon-løper i fremtiden, men hun har gjort alle dystre spådommer til skamme hittil. Legene tror hun vil kunne leve et godt liv.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Han ble alltid valgt sist i gymmen og utestengt – For fem år siden kom vendepunktet

Bud funnet død i budbilen: Jobbet 14 timer i døgnet, sju dager i uken frem mot Black Friday