Visst, det å få barn er nok det største vi mennesker opplever i livene våre. Men jammen kan det være travle og utmattende tider for småbarnsforeldre. Spesielt dersom barna ikke vil sove. 

Noe de fleste småbarnsforeldre helt sikker kan kjenne seg igjen i er den utmattende følelsen når man time etter time forsøker å få småen til å sove om kvelden. Man hadde jo så ønsket seg de ledige kveldstimene til bare å synke ned i sofaen…

Melissa Dyktstra fra Australia hadde det på denne måte. Datteren hennes, Olivia, nektet å sove dersom ikke moren satt ved sengen og holdt på jenta.

Etter å ha praktisert dette en stund var det nok. Melissa innså at hun ikke kunne bruke hver eneste kveld til å sitte på et mørkt soverom.

Idéen som hylles 

Da fikk Melissa en idé. Løsningen hennes har raskt spredd seg gjennom sosiale medier til småbarnsforeldre over hele verden.

Hun tok ganske enkelt en engangshanske av gummi, blåste den opp og la den på ryggen til Olivia etter hun hadde sovnet.

Melissa publiserte et bilde av løsningen sin, og responsen fra andre småbarnsforeldre har vært enorm.

«Det har gått 20 minutter og hun har fortsatt ikke merket noe. Hun kommer til å bli rasende når hun merker det, men jeg rekker i hvert fall å drikke min morgenkaffe,» skriver Melissa til bildet som nå går viralt.

Trikset til Melissa blir hyllet av tusener, og flere andre småbarnsforeldre har nå kopiert løsningen hennes.

NB: Vi har mottatt noen reaksjoner på at hansken potensielt kan være farlig for babyer, dersom de våkner og sutter/biter plast av hansken. Vi stiller oss bak dette og ber dere se på dette som en morsom sak, og tenker over at dette faktisk kan medføre en fare for babyen.