Hjem Historier fra livet Babykaos: De fikk to par identiske tvillinger på 13 måneder

Babykaos: De fikk to par identiske tvillinger på 13 måneder

En er som ingen og to er som ti, er det noen som sier om det å ønske barn nummer to til verden. Foreldreparet som fikk identiske tvillinger, med 13 måneders mellomrom, sier bare «runde to» og belager seg på en travel hverdag.

Britney og Frankie Alba i den amerikanske delstaten Alabama har fått et lynkurs i hva det vil si å ha huset fullt.

– Folk stirrer på oss når vi er ute i offentligheten. Da det bare var Luka og Levi pleide folk å stoppe oss og spørre om barna er tvillinger. Nå er det blitt helt sirkus, forteller firebarns- moren Britney ifølge People til Today-showet «Everyone wants to get a look!»

Ekteparet som bor i Alabama, USA, ble foreldre for første gang i 2021. Vel vitende om ta de ventet tvillinger, var de vel forberedt på oppgaven som ventet da de to eldste barna meldte sin ankomst. Det viste seg at de fikk eneggede tvillinger, eller identiske tvillinger som det også kalles. Guttene fikk navnene Luka og Levi.

Eneggede tvillinger betyr, ifølge Store Norske Leksikon, at ett enkelt befruktet egg deler seg og blir to atskilte fosteranlegg innen 14 dager etter befruktningen. Eneggede tvillinger har helt likt arvestoff (DNA) fordi de skriver seg fra samme eggcelle og sædcelle. Alle egenskaper som er arvelig bestemt, som for eksempel blodtype, er derfor helt like. Eneggede tvillinger har alltid samme kjønn.

Selv om de nybakte foreldrene hadde hendene fulle med to små barn, gikk det ikke mer enn seks måneder før Britney fikk en mistanke om at hun muligens var gravid igjen. Det skulle vise seg å stemme.

Paret antok, forståelig nok, at det ville dreie seg om en baby til. Dermen følte barneskolelæreren Britney og brannmannen Frankie at det var en håndterbar nyhet.

– Vi tenkte at greit nok, vi hadde bare to, så vi kunne håndtere en til, forteller Britney til Today.

Men ting tok raskt en vending som de absolutt ikke hadde forventet.

– På ultralyden sa de at det var en baby. Før teknikeren sa «La meg bare dobbeltsjekke, og hun sa: Oi… det er to.», forteller foreldrene.

Foto: Privat

De begynte først å le, fordi de trodde at det hele var en spøk. Men de ga klar beskjed på ultralyden at dette ikke er noe de ville finne på å tulle med – det var to stykker.

Det at ekteparet skulle få enda et tvillingpar var svært usannsynlig. Men ikke bare var det et tvillingbar. De to små i mors mage viste seg å være monoamniotiske og monokorioniske, såkalte «MoMo»-tvillinger. Det betyr at de deler samme morkake, fostervannssekk og -væske.

«MoMo»-tvillinger er noen av de sjeldneste tvillingene, og utgjør mindre enn 1 prosent av alle fødsler i USA. Samtidig er MoMo-tvillinger mer utsatte under svangerskapet innebar det at helsevesenet fra uke 25 i svangerskapet sjekket tvillingene hver dag, og 32 uker uti svangerskapet ble de tatt med keisersnitt.

– Du morsomme er at jeg faktisk var ikke redd. Jeg husker bare at jeg tenkte «Ok! Runde nummer to» sier den dobbelte tvillingmammaen om den mirakuløse hendelsen.

Døtrene Lynlee og Lydia ankom 13 måneder etter at storebrødrene deres ble født.

Nå føler imidlertid Britney og Frankie at familien deres er komplett.

– Når vi plutselig hadde alle fire, føltes det bare riktig. Det var hjemme, sier Britney.

Foto: Privat

Mange mener at tvillinger har et helt spesielt bånd. Og det kan foreldrene til disse fire smårollingene bekrefte.

De forteller til Today at guttene, Luka og Levi, først begynte å sove hele natten gjennom etter at de ble plassert på samme rom. Og jentene, Lynlee og Lydia, er stort sett fredelige og fornøyde når de får lov til å holde hverandre i hånden og berøre hverandre.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com