Badeland slår alarm – foreldre ser på mobilen og drikker øl. Stor økning i antall nestenulykker!

2999

I sommer har antallet på nestenulykker økt kraftig på det populære badelandet Brunnsbadet i Ronneby, Sverige. Et stort, populært badeland som har mange badegjester hver sommer.

I år har badevaktene sett en skummel utvikling, hele 62 ganger har de vært nødt til å hoppe i vannet for å forhindre drukningsulykker, skriver Sydöstran.

«Jeg kan tenke meg at mange av foreldrene står med mobiltelefonene sine, men det er ikke hele sannheten. Det virker som at foreldre ikke tar ansvar lenger», sier anleggsansvarlig Peter Nilsson til avisen.

Heldigvis har det ikke vært alvorlige ulykker ved Brunnsbadet i sommer, men 62 nestenulykker når det er tre uker igjen av sesongen, det er mye sier han.

Det har økt noe enormt dette året. Jeg har forsøkt å skjønne hvorfor og har diskutert det med badevaktene, men vi kan ikke sette fingeren på hvorfor det har vært slik. Jeg har jobbet her i 40 år og har aldri sett maken forteller han.

Sydostran.se

Ved flere tilfeller skal badevaktene og personalet ha lett etter foreldre, de har også ropt over høytalerene at foreldre må se til barna sine. «Man lar ikke barn med armringer gå alene rundt mens man gjør noe annet», sier Peter Nilsson som mener at det bare er et tidsspørsmål før noe alvorlig skjer.

Han forteller om en 4 år gammel gutt var alene i en strømkanal på badelandet. Ingen foreldre var å se.

Når jeg til slutt fant foreldrene, satt de og drakk øl på uteserveringen. Jeg var livredd, sier Peter.

Sånn som kan dette kan det ikke være. Har foreldre blitt altfor slappe og selvopptatte? Hvorfor er det så mange som ikke forstår alvoret i slike situasjoner?

Del gjerne videre artikkelen på Facebook. Selv om det selvfølgelig er mange ansvarsfulle foreldre der ute, så viser dette en farlig utvikling. Har man barn, så må man også ta ansvar for dem!

 

SISTE NYTT

Advertisements