in

Balder (20) er kjendis-katt på Lørenskog: Har egen pizza kalt opp etter seg

Skjermdump: Facebook

Katta Balder er et kjent syn på Fjellhamar i Lørenskog. Der det selges mat er gjerne Balder å se. 

– Vi ser han her hver dag. Og det er mange av kundene våre som kjøper både kattemat og annen mat til han. Jeg har i alle fall plukket opp tomme bokser med kattemat flere ganger i løpet av skiftet mitt, sier butikkmedarbeider Hilde Iversen på Coop Mega til Romerikes Blad

Han har en rekke tilnavn. Blant dem Butikk-katten, Kiwi-katten, Sushi-katten og Coopus. Men det er Balder han heter. Han er en 20 år gammel lokal kjendis på Fjellhamar i Lørenskog kommune. 


Bakeriet Garcon hadde til og med en egen pizza oppkalt etter Balder.

– Vi har dessverre ikke den pizzaen lenger, men jeg kan bekrefte at den var oppkalt etter den hvite og svarte katten, sier en av de ansatte og peker ut av vinduet på den matglade katten. 

Grethe Bøhnsdalen driver organisasjonen “Katter i nød”, og kjenner godt til Balder. 

– Han ser jo ut som 17 sorger og 18 begravelser om han ikke får det som han vil, sier hun til avisa. 

Bøhnsdalen har flere ganger forsøkt å omplassere katten. Men uansett hvor han kommer så ender det alltid med at han finner veien tilbake til Coop, Kiwi og den lokale Sushirestauranten. 

I 2017 lyktes det imidlertid organisasjonen å finne et varig fosterhjem til Balder. Som mange eiendomsmeglere vil hevde så er det tre ting som er viktig med eiendom: Location, location og location. Løsningen ble rett og slett å finne et hjem til Balder som lå i umiddelbar nærheten til Coop Mega, Fjellhamar Sushi og Kiwi Fjellhamar.

Facebook-gruppa hans har i skrivende stund 374 følgere. 

Foto: Skjermdump Facebook
Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Liker ikke plantene til naboen, truer med rettsak

Dette gjør dansedommerne når de ikke er på TV