torsdag, april 2, 2020

Banan, butterdeig og Nutella – en fantastisk kombinasjon!

Mest lest nå

Märtha Louise etter Ari Behns død: – En lang og sorgtung prosess

Prinsesse Märtha Louise deler vanligvis flittig fra livet sitt på sin Instagram-konto. Men nå har det vært stille fra prinsessen siden romjulen. Helt til...

Øystein Pettersen gir oss innblikk i hverdagen – Med hjemmekontor

Øystein Pettersen, med kallenavnet «pølsa» har gjort en god figur med sin kjærlige og positive personlighet gjennom tv-serien 71° Nord «Norges tøffeste kjendis». Øystein hadde...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Det er så mye godt en kan lage med bananer. En knallgod dessert gir deg ikke bare kos, men også nyttige næringsstoffer når du bruker bananer som en av ingrediensene. Bananen er perfekt å bruke til deilige desserter da den er søt, fruktig og kremet på samme tid.

Her skal du få en knallgod oppskrift på en dessert som garantert blir en slager hos både store og små. Oppskriften inneholder banan, sjokolade og butterdeig. Den ser flott ut, men er veldig enkel å lage.

Du trenger:

  • 2 bananer
  • 1 pakke med butterdeig. Evt. kan du lage den selv.
  • 120 gram varm Nutella
  • 1 egg til pensling
  • 150 gram sjokolade (Både lys og mørk sjokolade smaker nydelig til dette).

Slik gjør du:

  1. Skjær bananene i tolv tykke skiver, og legg dem deretter nederst på butterdeigen.

Foto: YouTube

2. Bruk en skarp kniv, og skjær butterdeigen i tolv deler som er like brede som bananskivene. Ikke skjær helt ned til bananbitene.

Foto: YouTube

3. Hell varm Nutella over bananskivene. Det kan være lurt å varme Nutellaen i en mikrobølgeovn for å gjøre den mer rennende.

Foto: YouTube

4. Nå skal du rulle butterdeigen sammen til en stor pølse. Start rullingen fra bananskivene og ned. Legg så rullen på en bakeplate med bakepapir. Bruk en liten ildfast form som du legger deigen rundt for å lage en ring.

Foto: YouTube

5. Pensle deigen med sammenvispet egg og legg biter av en god sjokolade i den ildfaste formen. Sett så brettet i ovnen på 180 grader i 20 minutter.

Så enkelt kan det gjøres – nå kan du nyte en aldeles nydelig dessert. Ser det ikke lekkert ut?

Foto: YouTube

Her kan du se en liten video for nærmere fremgangsmåte. 

SE DENNE OPPSKRIFTEN: Oppskrift på knallgode kanelboller som er ferdige på 20 minutter

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

EU-politiker hever stemmen – Steng dyremarkedene i Kina nå!

Den svenske EU-parlamentarikeren Fredrick Federly vil stenge dyremarkedene i Kina, skriver han i en debattartikkel i svenske Expressen. Det har vært mange spekulasjoner rundt oppstandelsen...

Nå bør du bytte strømavtale – prisene er historisk lave

Spotprisene på strøm er historisk lave, og det er store forskjeller mellom dyreste og billigste avtale. Nå oppfordrer forbrukerrådet alle til å bytte avtale. Strømprisene...