Hjem Helse Kaster du bananskallet? Det gjør du ikke igjen etter å ha lest dette

Kaster du bananskallet? Det gjør du ikke igjen etter å ha lest dette

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Bli rynkefri, fri for vorter, smertefri, fri for kløe, få hvitere tenner, eller få deg en god kopp te – kun ved hjelp av et bananskall!

De fleste av oss kaster nok bananskallet i søppelet, og spiser bare bananens gule fruktkjøtt.

Men bananskallet har flere ikke fullt så kjente bruksområder, og de er mange. For de av dere som benytter seg av gode gamle kjerringråd, så har du kanskje hørt om noen av egenskapene bruksområdene til bananskallet fra før. Om ikke; de er alle verdt et forsøk!

Dette kan du bruke bananskallet til

Disse går stort sett rett i søpla, men det bør de ikke! Foto: Canva

1. Vorter

Hvis man er plaget med vorter, kan en for eksempel forsøke å gni bananskallet mot vorten, eller å feste en bit av bananskallet med doktortape og ha det på over natten. Det kan bidra til å fjerne eksisterende vorter og også å forhindre forekomst av nye.

2. Gule tenner

Hvis tennene gulner, gi dem selskap av det gule skallet! Ved å gni skallet mot tennene i et minutts tid, i en uke, kan du få hvitere tenner!

3. Mot rynker

For å lage din egen kur mot rynker, kan du forsøke å mose bananskallet, blande inn et egg, og la røren hydrere huden i omtrent fem minutter.

4. Smertelindring

Et annet bruksområdets for bananskallet, er smertelindring. Legg skallet på området som er vondt i en halvtime og kjenn smertelindringen!

banan
Bananskallet kan brukes til så mye! Foto: Canva

5. Mot kløe og psoriasis

Bananskall kan også lindre kløe, både ved psoriasis og ved myggstikk! Legg skallet på det berørte området og la den fuktighetsgivende egenskapen gjøre jobben.

Nå har du fått mange, nyttige tips til hvordan du kan bruke skallet, før du kaster det. Og dersom du ikke vil bruke skallet utenpå kroppen, kan det også gjøre susen på innsiden! Spis det, drikk det!

Drikk det

Bananskallet kan godt brukes til å lage en deilig te. Da skjærer du bort stilken og enden, koker skallet i 10 minutter, siler av vannet og nyter banan-teen fersk.

Til barna kan en lage smoothie av bananskallet. Da skjærer du også bort begge endene, blander det med foretrukne ingredienser og lager det som en hvilken som helst annen smoothie.

Oppbevaring og modning

Bananer bør helst ligge for seg selv, kjølig og mørkt. Det fristende synet av et fat med blandet frukt, egner seg altså ikke for vår gule venn. Bananer kan godt ligge i kjøleskap. Skallet blir gjerne brunt fortere da, men bananen inni er like god. Når bananer modner, endrer de også smak og konsistens. Jo brunere de blir, desto søtere blir de. Bruk helst ferske bananskall!

  1. bananer
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com