Forsiden Familie Båndet mellom søskenbarn er viktig - her er noen grunner til at...

Båndet mellom søskenbarn er viktig – her er noen grunner til at dere bør holde kontakten

At barn kan lære mye av å ha søsken er ingen hemmelighet. Man lærer seg å dele, leve sammen, og se en annens behov. Et familieforhold som kanskje ikke er like mye belyst er søskenbarnrelasjoner. 

I denne artikkelen skal vi gi deg noen gode grunner til å la barna dine tilbringe tid med og utvikle en relasjon til sine søskenbarn.

Familie er viktig for oss 

En studie publiserte i British Journal of Psychology konkluderte med at deltakerne var mer villig til å hjelpe søskenbarna sine med problemer, før de hjalp sine nærmeste venner. Dette viste seg å stemme selv om deltakerne ikke hadde et nært eller personlig forhold til søskenbarna.

Reklame

Søskenbarn
Søskenbarn kan bygge en livslang relasjon. Foto: Flickr

Forskerne mener dette er et bevis på det kjente uttrykket «blod er tykkere enn vann». Vi er stort sett alltid mer tilbøyelig til å hjelpe familiemedlemmer.

«Søskenbarn er veldig viktig spesielt i disse tider hvor familier ofte bor spredt. Et søskenbarn kan være en viktig ressurs», sier Kristina S. Brown fra Alder University til nettsiden Fatherly.

Søskenbarn som venner

Søskenbarn er ikke like nære som søsken. Det kan være lettere for barn å pleie et vennskap til et søskenbarn som er annerledes enn et søskenvennskap. Dersom barn får bygge relasjon til sine søskenbarn fra tidlig alder vil de høyst sannsynlig få et vennskap som kan vare livet ut.

LES OGSÅ
Kalte datteren feit og stygg. Da så moren rødt

søskenbarn
Barn kan ha godt av å pleie relasjon til en jevnaldrende som kjenner til familiedynamikken. Foto: Pixabay

Foreldre som hjelper barna med å skape en relasjon til deres søskenbarn har gitt dem en mulighet til å få en viktig relasjon som er annerledes enn den de har med søsken eller venner, forklarer Kristina S. Brown.

Fordelene

Nå er det ikke alle barn som har søskenbarn, men for de som har det, kan det være mange fordeler med å bygge en relasjon. Skribent Meredith Ethington forklarer det godt i sin artikkel hos Scary Mommy:

«Å ha søskenbarn er som å ha en hvor man kan ha alle fordeler som finnes med å ha søsken, uten at man må bo sammen hver dag. 

Søskenbarn kjenner hemmelighetene dine. De kjenner familien din. Å ha et søskenbarn kan være som å ha en bestevenn som dukker opp i alle viktige familiesammenkomster. 

De kjenner til dynamikken i familien.» 

Så planlegg en tur til familien nå i helgen. La barna dine omgås sine søskenbarn – det kan gi dem viktige, livslange relasjoner. 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Etter Anne Grete Preus bortgang : Ingrid Bjørnov med rørende minneord

I går kom den sørgelige nyheten om at Anne Grete Preus er død. I dag fylles sosiale medier av minneord og kondolanser.  Anne Grete Preus...

Sykepleieren løp ut av rommet da hun så hva som var i pasientens øre

Susie Torres fra Kansas City trodde hun hadde vann i øret, og tok seg en tur til legen. Da sykepleieren sjekket øret hennes, løp...

Hun er 83 år gammel, og hun er kroppsbygger. Se de utrolige bildene

Ernestine Shepherd var ikke spesielt opptatt av noen form for trening som ung. Ikke før hun ble 56 år. Etter det, tok det plutselig...

Ulrikke Falch fikk voldsomt angstanfall – endte på legevakta

Skuespiller Ulrikke Falch (23) har jobbet med en ny tv-serie kalt "F-ordet". Serien har blitt utsatt flere ganger på ubestemt tid. Nå forteller Ulrikke...

Alex Rosén sjokkerer Märtha Louise i radioprogram

Da prinsessen vår nylig var gjest i "Alex Rosén Show" på Radio Rock, mistet hun både munn og mæle av Alex ville AG3-historie. Det mange...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT