onsdag, januar 29, 2020
Familie Båndet mellom søskenbarn er viktig - her er noen...

Båndet mellom søskenbarn er viktig – her er noen grunner til at dere bør holde kontakten

-

At barn kan lære mye av å ha søsken er ingen hemmelighet. Man lærer seg å dele, leve sammen, og se en annens behov. Et familieforhold som kanskje ikke er like mye belyst er søskenbarnrelasjoner. 

I denne artikkelen skal vi gi deg noen gode grunner til å la barna dine tilbringe tid med og utvikle en relasjon til sine søskenbarn.

Familie er viktig for oss 

En studie publiserte i British Journal of Psychology konkluderte med at deltakerne var mer villig til å hjelpe søskenbarna sine med problemer, før de hjalp sine nærmeste venner. Dette viste seg å stemme selv om deltakerne ikke hadde et nært eller personlig forhold til søskenbarna.

Søskenbarn
Søskenbarn kan bygge en livslang relasjon. Foto: Flickr

Forskerne mener dette er et bevis på det kjente uttrykket «blod er tykkere enn vann». Vi er stort sett alltid mer tilbøyelig til å hjelpe familiemedlemmer.

«Søskenbarn er veldig viktig spesielt i disse tider hvor familier ofte bor spredt. Et søskenbarn kan være en viktig ressurs», sier Kristina S. Brown fra Alder University til nettsiden Fatherly.

Søskenbarn som venner

Søskenbarn er ikke like nære som søsken. Det kan være lettere for barn å pleie et vennskap til et søskenbarn som er annerledes enn et søskenvennskap. Dersom barn får bygge relasjon til sine søskenbarn fra tidlig alder vil de høyst sannsynlig få et vennskap som kan vare livet ut.

søskenbarn
Barn kan ha godt av å pleie relasjon til en jevnaldrende som kjenner til familiedynamikken. Foto: Pixabay

Foreldre som hjelper barna med å skape en relasjon til deres søskenbarn har gitt dem en mulighet til å få en viktig relasjon som er annerledes enn den de har med søsken eller venner, forklarer Kristina S. Brown.

Fordelene

Nå er det ikke alle barn som har søskenbarn, men for de som har det, kan det være mange fordeler med å bygge en relasjon. Skribent Meredith Ethington forklarer det godt i sin artikkel hos Scary Mommy:

«Å ha søskenbarn er som å ha en hvor man kan ha alle fordeler som finnes med å ha søsken, uten at man må bo sammen hver dag. 

Søskenbarn kjenner hemmelighetene dine. De kjenner familien din. Å ha et søskenbarn kan være som å ha en bestevenn som dukker opp i alle viktige familiesammenkomster. 

De kjenner til dynamikken i familien.» 

Så planlegg en tur til familien nå i helgen. La barna dine omgås sine søskenbarn – det kan gi dem viktige, livslange relasjoner. 

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Legene sa Tonje (31) bare var overvektig – hadde kreft. Nå vil hun advare andre

Tonje Becher Bjerkelund hadde smerter og symptomer siden hun var 18 år gammel. Hun gikk flere ganger til legen, men hver gang fikk hun...

Derfor sover alle nyfødte barn i Finland i pappesker

Ja, det er helt sant. Så godt som alle finske nyfødte barn sover i pappesker. Og nå blir trenden plukket opp av flere land,...

Kunne du tenke deg og adoptere verdens verste katt?

Katten Perdita kom til dyrebeskyttelsen i North Carolina i USA på julaften. Nå prøver de å finne en eier til katten som stirrer inn...