Hjem Historier fra livet Bare uker etter hun oppdaget graviditeten kom trillingene

Bare uker etter hun oppdaget graviditeten kom trillingene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det å få et barn krever litt planlegging. Forestill deg at du plutselig får tre, kun tre uker etter at du fikk vite om graviditeten. Dette var realiteten for Michaela White og samboeren Jason Hopkins.

Trillingene Rubi-Rose, Payton-Jane og Porscha-Mae satte to skumle verdensrekorder da de kom til verden.

Minsten veide 397 gram

De er de mest premature barna som er født i Storbritannia noen gang. Daily Mail melder at trillingene ble født etter kun 22 uker og fem dager av svangerskapet. Et normalt svangerskap er 40 uker.

Samlet vekt på de tre babyene var kun 1 275,5 gram. Den minste babyen, Payton-Jane, veide 397 gram. Søsteren Porscha-Mae veide 425 gram. Ruby-Rose, som er den eldste av de tre, veide 453,5 gram.

Mirakel-trillingene ble født 14. februar i 2021, og har nettopp feiret sin andre bursdag.

De tre jentene, som ifølge BBC er bosatt i Bristol, har mirakuløst nok overlevd. Men da de kom var situasjonen svært kritisk. De tre jentene måtte tilbringe hele 216 dager på sykehusets prematuravdeling.

– Siden de kom ut fra sykehuset har de fortsatt å vokse, og helsen deres er i bedring, sier trillingmoren Michaela White til BBC.

Mistet jobb og hjem

Jentene ble født ved keisersnitt bare tre uker etter at Michaela fant ut at hun var gravid med trillinger.

I månedene før trillingene ble født mistet både Jason og Michaela jobben. De arbeidet på samme pub. Men da Covid-19 rammet og alt stengte ned, ble de stående uten jobb. De ble deretter kastet ut fra hjemmet sitt, som var en leilighet over puben.

Michaela sier at hun tror alt stresset de opplevde i løpet av disse dramatiske månedene kan ha bidratt til den tidlige fødselen

– Jeg tror at med presset og stresset med utkastelse og ting resulterte i at vannet gikk. Ingen vet hvorfor fødselen startet så tidlig, sier trillingenes mor.

Michaela medgir at det var en traumatisk opplevelse. Hun fikk ikke se de tre jentene sine den første tiden etter fødselen. De første tre døgnene handlet alt om å holde dem i live i en kuvøse som skulle etterligne mors liv.

Partneren Jason, som har slitt med PTSD og fødselsdepresjon, sa at opplevelsen av å se døtrene hans på prematuravdelingen var veldig vanskelig. Samtidig takker han de ansatte ved sykehuset for alt de gjorde og fortsatt gjør for de tre toåringene.

Feiret bursdag hjemme

Til tross for alle utfordringene foreldrene har møtt de siste to årene, feiret trillingene sin andre bursdag hjemme.

Feiringen foregikk sammen med mor, far og de to eldre søsknene Jamie-Leigh på åtte og Issac på seks.

Alle tre har cerebral parese

Det er en rekke risikoer knyttet rundt det å få for tidlig fødte barn. Om det skyldes den tidlige fødselen eller andre forhold, kommer ikke frem.

Men alle de tre trilling- jentene har cerebral parese (CP). Ifølge helsenettstedet NHI.no er CP en skade i hjernen som oppstår i perioden fra tidlig fosterliv til to års alder. Hva slags utslag cerebral parese gir, kommer an på skadens omfang og lokalisasjon i hjernen.

– Det kan være veldig utfordrende for alle og enhver med funksjonshemmede barn. Jeg og Jay har stupt rett i det og gjør det vi trenger for dem. Det kan til tider være ganske utfordrende med alle avtaler, folk som kommer hjem til deg og gjør fysioterapi med jentene til daglig.

Foreldreparet deler reisen sin med mer enn 10 000 følgere på Tik Tok. Dette sier de er fordi de ønsker å øke bevisstheten om posttraumatisk stresslidelse og fødselsdepresjon blant fedre – og for å støtte andre foreldre som får premature babyer.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com