Hjem Dyr Barn mishandlet måkeungene til døde mens foreldrene bare så på

Barn mishandlet måkeungene til døde mens foreldrene bare så på

En hendelse i Vasa i Finland forleden, får nå dyreorganisasjoner over hele norden til å reagere. Vasabladet skriver i en artikkel om en gruppe barn som skal ha torturert flere måkeunger til døde – mens foreldrene bare så på. Blant annet skal barna ha stukket spisse pinner ned i halsen på fugleungene!

– Det er viktig å gripe inn når barn plager dyr – for dyrenes skyld så klart, men også fordi forskning viser at det finnes en sammenheng mellom barn vold mot dyr og voldsforbrytelser senere i livet, skriver Djurens Rätt i et innlegg på Facebook.

Hendelsen i Vasa har med rette opprørt mange, og både barnas dyreplageri og foreldrenes likegyldighet vekker harme. I følge Vasabladet skal barna ha stukket spisse pinner ned i fugleungenes hals, og deretter vridd på hodene og benene deres til de ikke orket mer og døde.

Foto: redbubble

Foreldrene gjorde ingenting

Maija Raatikainen er leder i den lokale dyrevernforeningen, og hun forteller at foreldrene bare kikket på mishandlingen – og ingen gjorde noe for å stanse den. Da Maija hørte om mishandlingen dro hun umiddelbart til stedet, men dessverre rakk hun bare å redde livet til en av måkeungene.

– Akkurat da ble ikke fugleungen mishandlet, men barna beholdt den som et slags leketøy. Det var voksne tilstede, men ingen virket som å bry seg om det. Jeg fortalte dem hva loven sier og forsøkte å informere om emnet, men det var som å snakke til en vegg. Noen foreldre skjønner ikke at den slags handlinger er helt feil, sier Raatikainen til den finske avisen Pohjalainen.

Dyreorganisasjonene raser

Flere dyreorganisasjoner i Norden har reagert på hendelsen som nå skal politianmeldes. Det svenske Djurens Rätt understreker på sin Facebookside at dette er en hendelse som må tas på alvor – både for barnas og dyrenes beste.

– Ved å ta dyreplageri på alvor kan vi forhindre at andre utsettet i fremtiden – både dyr og mennesker, skriver de.

Det finnes ingen grunn i verden til å legalisere dyreplageri eller på annen måte mishandle dyr. Det må foreldre og andre voksne lære barna, så de ikke gjør som disse barna. Del hvis du er enig!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com