onsdag, april 1, 2020

Barn over hele verden tegner regnbuer for håp

Mest lest nå

Ida Gran-Jansen (32) blir mamma igjen – avslører kjønnet

Kjendisbaker Ida Gran-Jansen (32) og samboer Eirik Lyssand venter sitt andre barn til sommeren. Ida avslørte selv den store nyheten på sin Instagram-profil. "Halvveis til...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Det startet i Italia. Både barn og voksne hadde behov for oppmuntring og håp om at vi skal komme gjennom koronakrisen. Barna tegnet regnbuer og hengte dem i vinduet. Nå har tegnetrenden også nådd Norge.

I Italia, blir regnbuene hengt opp i vinduer og på husvegger. Noen fargelegger også asfalten med kritt. Så deler man bilde av regnbuene i sosiale medier med teksten «Andrà tutto bene» som betyr «alt blir bra».

Nå har regnbuebevegelsen spredt seg til flere land, blant annet Spania, Frankrike, Tyskland, Danmark, Storbritannia, USA og Canada. Det skriver NRK.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Patrizia Cromi (@pagepatty)

Ble glad av regnbuene

Her i Norge har Sienna Kongsvik Bruland kastet seg på trenden.

– Jeg ville være med for å gi håp til alle barna om at det blir bra når vi står sammen, sier hun til NRK.

Sienna er selv i risikogruppen, og hun ble litt redd av alt snakket om sykdom.

– Jeg ble veldig glad da jeg så regnbuene. Det ga meg håp, og var grunnen til at jeg begynte å tegne. Jeg vil gjerne spre håpet videre til barn som er i samme situasjon som meg, sier hun.

I Norge deles regnbuetegningene under emneknaggen #Altblirbra.

Tegnet verden etter korona

Fem år gamle Nicholas Joys Spitaleri har også begynt å tegne regnbuer. Foreldrene hans er italienske, og er veldig bekymret for familiene sine som bor der viruset herjer som verst. Da tegnetrenden startet i Italia, spurte de sønnen om han ville tegne verden slik den kommer til å se ut etter koronaviruset.

– Nicholas Joys elsker lyse farger og ser alltid verden i farger. Han tenkte umiddelbart på regnbuen. Vi mener han har rett, regnbuen representerer sola etter stormen, sier Veruska og Marco Spitaleri.

Og den lille kunstneren selv, har noen gode råd til andre barn som vil være med og tegne:

– Bare tenk på favorittfargene dine, legg de tett sammen og så blir det en vakker regnbue. Se på regnbuen din hver dag og alt blir bra, tutto àndra bene, sier han.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Andrà tutto bene! Alt blir bra! Stay at home! #andratuttobene#altblirbra#stayathome#italy#norway#italia#norvegia#stateacasa#lovethelifeyoulive

Et innlegg delt av Marco Spitaleri (@chef_marco_spitaleri)

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter