in

Barna ble skilt av rus – nå leter Hans Olav (52) leter etter sin ukjente bror

Foto: Privat / Facebook

Som nyfødte blir den lille gutten umiddelbart tatt fra moren. Myndighetene vet at hun har alvorlige alkoholproblemer, er involvert i byens rusmiljø og har vært innlagt for psykiatrisk behandling flere ganger. Han var hennes tredje barn.

Avisa iFinnmark skriver at barnets far ifølge ryktene skal ha møtt moren tilfeldig på en hjemmefest. Også han har problemer med rus og alkohol. Etter fødselen tar barnevernet babyen med til Vårsol Barnehjem i Vestre Jakobselv. Åtte måneder etter kommer han til en fosterfamilie som adopterer gutten. Han skifter også navn. Viggo blir Hans Olav.

– Jeg visste alltid at jeg var adoptert. Men det var også alt jeg visste, forteller Hans Olav Nyborg til iFinnmark.


Livet i adoptivfamilien slo sprekker. Adoptivforeldrene skilte seg da han var 10. Adoptivmoren drakk, og oppveksten beskrives som et kaos. I dag er Hans Olav en voksen og etablert mann i hovedstaden. Han har både samboer og karriere, men han har lenge spurt seg om opphavet sitt.

Statsforvalteren kunne fortelle at foreldrene hans het Aud Oline Kitdal og Gunnar Wahl. Det skulle også vise seg at begge foreldrene hans hadde forespurt informasjon om sønnen, og ønsket å møte ham.

Ja Hans Olav, det har vært litt av en reise. Moro, spennende, trist, men ikke minst rik. Rik på ny informasjon, faktisk…

Posted by Liss Inger Wahl on Saturday, March 26, 2022

Saksbehandleren anbefalte Hans Olav rett ut å ikke ta kontakt på grunn av foreldrenes forhold til rus. 

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Moren døde i 2006 og faren i 2011. Hans Olav rakk aldri å møte dem. Men faren hadde bedt niesen, Liss Inger, hjelpe ham å få kontakt med sønnen. Til slutt tok Hans Olav kontakt med kusinen. Det har ført til god kontakt med farens familie. På morssiden fantes lite informasjon.

– Moren min hadde jo blitt litt utstøtt fra familien. Både hun og halvbroren min drakk og festet veldig mye. Og det var nok ikke helt stuerent å få barn hvis man ikke var gift, sier han til iFinnmark.

Halvbroren gikk bort før Hans Olav fikk kontakt med familien på morsiden. En halvsøster han beskriver som en av sine aller nærmeste vokste opp med moren. Hennes historie har gitt Hans Olav forståelse for at livet ikke hadde blitt bedre om han hadde vokst opp der.

Men det finnes en til: Gunnar Wahl hadde nemlig to sønner. Hans Olav vet han ble adoptert bort til et sted i Øst-Finnmark, og han er pilot i Widerøe. Og han ønsker å vite hvem den fjerde halvbroren er.

– Jeg vil så gjerne vite om det er noen der ute, samtidig som jeg tenker det er veldig viktig at jeg ikke presser meg på. Men vi gir oss ikke nå, vi må prøve å finne ham. Livet er kort, og hvis han har lyst, så må han få muligheten til å ta kontakt, sier han til iFinnmark.

Dersom du har informasjon eller tips som du tror kan bidra til å finne Hans Olavs halvbror, kan du sende en e-post til journalisten i iFinnmark som opprinnelig formidlet Hans Olavs historie: [email protected]

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Geir Aker

Med disse to verktøyene overlever du i villmarken, ifølge Fenrik

Studier linker koronasykdom til økt risiko for diabetes