Hjem Nyttig Barn under 2 år med råtne tenner: Nå advarer tannlege

Barn under 2 år med råtne tenner: Nå advarer tannlege

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Du revurderer gjerne å fylle tåteflasken til barna med sukkerholdig leskedrikk, etter å ha sett disse bildene.

Flere og flere tilfeller av barn helt ned til 18 måneder må fjerne tennene sine på grunn av sukkerholdig drikke. Daily Mail skriver at i delstaten Victoria i Australia er det rapportert at så  mange som 1000 barn det siste året  har måtte fjerne tennene. Tannlegen Sophie Beaumont roper nå et stort varsku.

«Det er ikke lenger sjeldent at vi må fjerne flere tenner hos små barn. Mange foreldre oppdager ikke skadene før barna er i så store smerter at de har vanskelig for å prate eller sove.»
Råtne tenner
«Barna kommer ofte til klinikken etter at foreldrene har blitt holdt våken hele natten, fordi barna har så store smerter.»
Råtne tenner

Ifølge tannlegen skyldes de råtne tennene sukkerholdig leskedrikk.

råtne tenner

«Svært mange av barna vi behandler har fått Pepsi og Coca Cola i tåteflaskene», sier hun.

råtne tenner

Mange av barna må ta harde antibiotikakurer etter inngrepet. I noen tilfeller må barna innlegges og få medisinen intravenøst, noe som kan være traumatisk for de små barna.

«Bakterier i munnen lever av sukker. Dette blir så til syre som bryter ned tannen. Utenom sukkerholdig drikke er det også et problem at foreldre noen ganger dypper smukken i honning», sier Beaumont.

Kanskje like greit å droppe Cola og annen brus i tåteflasken? 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com