Hjem Kjendisnytt Barnebarna til Camilla får en sentral rolle under kroningen

Barnebarna til Camilla får en sentral rolle under kroningen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Når kong Charles og dronning Camilla krones i mai, vil flere av tradisjonene være oppdatert og mer tidsriktige enn de har vært tidligere.

Kroningen av kong Charles III finner sted lørdag 6. mai. Selve kroningsseremonien vil finne sted i Londons Westminster Abbey. Her har kong Charles’ mor, bestefar og oldefar blitt kronet før ham.

Men når det er Charles sin tur så dropper han de tradisjonelle kroningsplaggene, og stiller i millitæruniform.

Buckingham Palace skal ifølge Daily Mail ha hatt et ønske om at kroningen skal demonstrere at monarkiet fortsatt har en rolle å spille i en flerkulturell nasjon som sliter med å håndtere en levekostnadskrise, budsjettkutt og en rekke streiker blant offentlig ansatte. 

Vi vil dermed se en rekke moderniseringer under seremonien senere i vår. En av dem er at dronning Camilla også vil krones i Westminster Abbey, og ikke på et separat sted som er den opprinnelige tradisjonen.

En moderne familie

Samtidig som det er mange tradisjoner, der noen vil bli moderert, er det også unikt nok en kroning der det nye kongeparet har «mine og dine barn».

Kong Charles og dronning Camilla har ifølge Hello Magazine bestemt at også barnebarna hennes – som stort sett har holdt seg unna rampelyset – skal inkluderes i seremonien i Westminster Abbey. Charles’ eldste barnebarn, prins George, skal også ha en rolle i den historiske begivenheten.

Avgjørelsen sender et sterkt budskap om enhet, samtidig som de omfavner hverandres familie: Begge har blitt skilt og begge har stebarn.

Når Camilla skal salves med hellig olje under den aller mest høytidelige delen av hennes seremoni, er det barnebarna hennes som skal holde baldakinen over henne. Tidligere har denne rollen blitt utført av hertuginner.

– Dronningen har sagt at hun ikke vil ha hertuginner. Hun vil gjerne at det skal være barnebarna hennes, sier en kilde som står nær kongeparet ifølge Hello Magazine til the Times.

Bestemor til fem

Camilla er bestemor til fem: Sønnen hennes, Tom Parker Bowles, har barna Lola (15) og Freddy (13). Datteren hennes, Laura Lopes, har Eliza (15) og tvillingene Louis og Gus (13).

Dronningen skal ha et veldig nært forhold til alle barnebarna sine, som visstnok kaller henne Gaga. Også Charles har et godt forhold til sine ste-barnebarn, og Hello kan fortelle at kongen pleide å lese Harry Potter for dem da de var yngre.

Camillas barnebarn er imidlertid ikke helt ukjent skue i kongelige sammenhenger. Eliza var brudepike i bryllupet til prins William og prinsesse Kates i 2011. Og da alle var samlet på balkongen for å se de store folkemengdene som hadde møtt opp utenfor Buckingham Palace for å hilse brudeparet, ble Eliza løftet opp av sin stebestefar, daværende prins Charles, som løftet henne høyt opp slik at den den gang lille jenta kunne se det enorme folkehavet.

Setter pris på tid med barnebarna

Dronningen har fortalt at hun utveksler tekstmeldinger barnebarna jevnlig, og har ikke lagt skjul på at hun trives i deres selskap.

– Vi lærer av veldig unge mennesker, og de lærer av oss også. Slik har det alltid vært, uttaler Camilla.

Camilla avslørte også at hennes yngre slektninger har vist henne hvordan hun bruker TikTok, da det sosiale mediet ble populært omtrent samtidig som pandemien startet.

Faren til Tom og Laura, Andrew Parker-Bowles, var gift med Camilla fra 1973 til 1995. De to har holdt en god tone helt siden skilsmissen. Camillas eks-mann giftet seg med Rosemary Pitman i 1996. De to var gift helt til hennes død i 2010.

Charles og Camilla giftet seg i 2005. Avisa Ecpress skriver at de to måtte vente så lenge på å endelig få lov å gifte seg dels på grunn av Charles’ rolle i monarkiet, men også fordi Charles valgte å ta betydelig hensyn til sønnene William og Harry.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com