mandag, oktober 26, 2020

Barnehager og skoler stenges

Mest lest nå

Fra mandag stenger Oslo, Bergen og Stavanger alle barnehager og skoler. Flere kommuner har allerede tatt samme avgjørelse, og det er ventet at flere følger etter.

– De tiltakene vi iverksetter nå er svært inngripende og får store konsekvenser for byens befolkning. Vi gjør dette nå, fordi vi frykter at konsekvensene av å ikke gjøre det vil være større. Det viktigste nå er å hindre spredning av smitte og trygge våre innbyggere, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding, ifølge NRK.

Ungdomsskoler og videregående skoler stenges fra og med fredag 13. mars. Foreldre med barn i barnehage og barneskole oppfordres til å holde barn hjemme fra og med fredag, dersom det er mulig.


Opp til kommunene

I går ble det kjent at Danmark stenger alle skoler og barnehager i to uker. I Norge er det foreløpig opp til hver enkelt kommune å ta den avgjørelsen. Statsminister Erna Solberg har varslet inngripende tiltak, men hun er avventende med å gi beskjed om at alle skoler skal stenges, slik de har gjort i Danmark.

Men en rekke kommuner i Norge har nå tatt avgjørelsen om å stenge skolene og barnehagene på eget initiativ. Beredskapsnivået i hovedstaden er også justert opp til nivå tre.

Folkehelseinstituttets anbefalinger

Norge er det Folkehelseinstituttet som gir løpende informasjon om hvordan vi skal opptre og hvordan vi best mulig kan beskytte oss mot koronaviruset. Her er deres anbefalinger:

  • Vask hendene ofte og grundig med såpe og vann.
  • Det anbefales også å vaske hender når man kommer hjem etter å ha vært ute blant folk.
  • Håndsprit er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig.
  • Unngå å hoste eller nyse direkte på andre.
  • Tilstreb å hoste/nyse i et papirtørkle (som kastes etterpå), eller i albuekroken dersom du ikke har papirtørkle tilgjengelig.
  • Begrens håndhilsning, kyssing og klemming – dette kan redusere overføring av smitte.
  • Hold minst én meters avstand til både friske personer og de som hoster eller nyser, når det er mulig.
  • Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet – virus kan overføres fra hendene til munnen og slimhinnene i øyne og nese. Derfra kan viruset transporteres inn i kroppen
  • Det anbefales ikke bruk av munnbind for friske personer utenfor helsetjenesten.
Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter