Hjem Meninger Barnelege avslører hvorfor hun ikke tar i mot foreldre som ikke vaksinerer barna sine

Barnelege avslører hvorfor hun ikke tar i mot foreldre som ikke vaksinerer barna sine

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Debatten om hvorvidt man skal vaksinere barna sine eller ei virker endeløs. Nylig skrev portalen Mums fra London en artikkel om vaksinasjon av barn. Etter at portalen hadde publisert artikkelen mottok de dette brevet fra en barnelege: 

«Jeg vil med noen få ord få takke dere for artikkelen om vaksinasjoner. Det ikke mange som er tøff nok til å påpeke fakta nå for tiden.

Selv er jeg barnelege. Jeg sluttet å skrive om dette emnet på internett for en stund siden, da det ikke oppnådde noe som helst. Man hører ikke lenger på leger. Vi blir mistenkt for å være «på lag» med produsentene av legemiddel.

I min praksis har jeg akseptert foreldre som ikke vaksinerer sine barn. Jeg aksepterte dem i to år. Men det sluttet jeg med fredag 21.03.2014. To mødre satt seg ned ved siden av hverandre på venterommet mitt. Begge hadde med barna sine.

Barna til de to kvinnene var 10 år gamle Ola (Moren bestemte umiddelbart etter fødselen at Ola ikke skulle vaksineres), og så var det tre uker gamle Zuza (Hun hadde fått vaksine mot tuberkulose og hepatitt B).

Ola hostet kraftig. Moren hadde tatt han med til meg for å få en sykemelding, slik at hun kunne være hjemme å ta seg av barnet sitt. Hun hadde ikke booket noen time, men satt seg bare ned for å vente på venterommet. Zuza besøkte kontoret mitt for første gang. 11 dager senere lå Zuza på sykehuset med alvorlige pusteproblemer. Hun hadde fått kikhoste. En sykdom hun enda ikke hadde blitt vaksinert for, og som Ola hadde smittet henne med på venterommet mitt.

For Ola var dette nesten bare en normal hoste. Slitsom, men ikke farlig. For nyfødte Zuza innebar det nesten døden. Etter denne hendelsen avviser jeg pasienter hvor foreldrene har sagt NEI til vaksinasjon.

Det vil si, jeg inviterer dem inn til en samtale hvor jeg forsøker å få dem til å endre valg, for så å be dem om å finne en ny lege.

Beslutningen om å ikke vaksinere er selvfølgelig foreldrenes avgjørelse. Men de fleste har ingen anelse om at deres syke barn er en vandrende morder for nyfødte barn. Nyfødte barn som holder på å bygge opp et funksjonelt immunforsvar, nyfødte barn som har nedsatt motstandskraft. Alle disse barna sitter på venterommet mitt.

LES OGSÅ: Den norske legens bønn: «vær så snill, vaksinér barna dine.» Her er hans 10 grunner til hvorfor

Disse barna er viktigere enn hva visse mennesker har lest på internett eller hørt fra en venninne.

Jeg er glad for at man fremdeles kan lese fornuftige saker på internett og jeg håper at denne vanvittige trenden om å ikke vaksinere barna sine snart går over, og at det koster så få liv som mulig.

Med beste hilsen lege.»

Del gjerne videre om du er enig med denne legen!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com