fredag, oktober 23, 2020

Barnet ditt blir smartere av å skrive for hånd

Mest lest nå

Mens hverdagen blir mer og mer digital har en ny forsningsrapport slått fast at håndskrift er bra både for å lære og å huske. 

Nok en studie har nå konkludert med det flere tidligere studier viser: Både barn og voksne lærer mer og husker bedre ved bruk av håndskrift.

Samtidig viser en europeisk undersøkelse at norske barn er mest på nett blant 19 land i EU/EØS.


– Det bør være nasjonale retningslinjer som sikrer barn et minimum av opplæring i håndskrift, sier professor Audrey van der Meer ved NTNU til nettstedet Forskning.no 

– Når man skriver handlelisten eller forelesningsnotatene for hånd, så husker man rett og slett innholdet bedre etterpå, sier hjerneforskeren.

Selv om det flere ganger er konkludert med at håndskrift er bra for læring og hukommelse så er det imidlertid første gang at også barn er med i en slik studie. Funnene for barna er like som for oss voksne: Vil du huske ting eller lære bedre, skriv for hånd.

Selv om livet vårt blir mer og mer digitalt, lærer barna mer av å skrive for hånd.

– Gjennom å trykke pennen på papiret, se bokstavene man lager og høre lyden av å skrive, aktiveres mange sanser. Dette skaper kontakt mellom ulike deler i hjernen og åpner den opp for læring. Vi både lærer bedre og husker bedre, forklarer van der Meer.

Hun mener at både hennes og andres studier understreker hvor viktig det er at barn i tidlig alder blir utfordret til å tegne og skrive. Ikke minst på skolen.

Audrey van der Meer mener at det bør være nasjonale retningslinjer som sikrer barn et minimum av opplæring i håndskrift.

– Det er noen skoler i Norge som har blitt helt digitale, og som hopper over hele opplæringen i håndskrift, forteller hun.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter