Hjem Historier fra livet «Basketballjenta» mistet bena i en ulykke – nå er hun millionær

«Basketballjenta» mistet bena i en ulykke – nå er hun millionær

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Qian Hongyan var en aktiv, liten jente som vokste opp med familien sin i Yunnan-provinsen i Kina. Men da hun var tre år gammel opplevde hun en traumatisk ulykke som skulle endre livet hennes for alltid.

Quian reddet så vidt livet da hun var involvert i en stygg bilulykke. Hun måtte amputere bena. Familien hennes hadde ikke råd til protese eller andre hjelpemidler som kunne lette livet til jenta, dermed ble hun værende hjemme, uten mulighet til å bevege seg.

Hun trodde hun aldri skulle kunne reise vekk fra hjemmet sitt igjen, men en dag fikk bestefaren hennes en idé. Og denne mannens geniale tanke skulle endre livet til Quan for alltid og samtidig røre en hel verden.

Bestefaren kjøpte en basketball til henne..

Foto: YouTube

Han skar halvparten av ballen og laget to trehåndtak som Quan kunne holde i. Deretter viste han barnebarnet hvordan hun kunne komme seg fremover.

«Jeg ble utrolig glad i begynnelsen. For første gang kunne jeg komme meg ut av sengen, av rommet og ut i hagen. Jeg fikk plutselig mye større plass til å leke på, i en mye større verden», forteller Qian til SVT.

Historien til jenta spredte seg rundtom i verden og folk begynte å kalle henne for the «basketballgirl».

Foto: YouTube

Dette bildet av Quan spredte seg raskt og mennesker over hele verden begynte å donere penger slik at hun kunne få råd til proteser så hun kunne klare å gå igjen.

Foto: YouTube

Qian synes det var vanskelig å bruke protesene, men hun nektet å gi opp for hun skulle nå drømmen sin som var å kunne gå igjen.

I tillegg lærte hun seg å svømme. Det var vanskelig, det krevde styrke og masse tålmodighet, men hun klarte det. Og hun gjorde det så bra at hun var med i de Paralympiske leker i 2009. Suksessen fortsatte.

Foto: YouTube

Nå konkurrerer hun på et profesjonelt nivå og har tjent seg rik på dette.

Foto: YouTube

Qian innrømmer at veien til der hun er nå har vært tøff. «Hemmeligheten er å ikke gi opp», sier hun. Og hun vil oppfordre alle til å aldri miste håpet.

Foto: YouTube

Qian er en inspirasjon for mange mennesker. Hun er et bevis på at man kan nå de mål man har hvis man nekter å gi opp. Del gjerne videre denne utrolige historien til håp og inspirasjon for andre!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com