Hjem Dyr Basse kjemper for livet: Spiste ved et uhell snus på gåturen

Basse kjemper for livet: Spiste ved et uhell snus på gåturen

Eieren ønsker å advare andre mens labradoren hennes kjemper for livet.

Den siste uken har den halvannet år gamle labradoren, som bor i Stepping på Sønderjylland i Danmark, vært veldig, veldig syk. Det var nemlig under en gåtur med eieren Stephanie at Basse spiste en snus som lå på bakken.

– Lørdag morgen hadde Basse akkurat blitt luftet før jeg dro på jobb. Senere fikk jeg en telefon fra kjæresten min, Frank, som sa at alt var galt med Basse, forklarer Stephanie til dansk Se og Hør.

Hunden kastet opp og siklet. Eierne så raskt at noe var alvorlig gale.

Foto: Privat

Da de ikke lenger fikk kontakt med Basse bar det av gårde til veterinæren.

– Det så absolutt ikke bra ut. Like etter ble han ukontaktbar, og tannkjøttet så også helt feil ut, sier Stephanie som trodde at hunden kanskje hadde spist en frosk, siden Basse hadde en historie med nettopp å gjøre det.

Men veterinæren avfeide frosketeorien og konstaterte at Basse hadde spist en snus.

– Han var veldig, veldig syk, og hadde vi ikke tatt ham til veterinæren der, hadde vi nok mistet ham den kvelden, forteller matmor.

Foto: Privat

Etter en drøy uke med behandling og medisinering er Basse bedre. Men har er fremdeles ikke frisk. Leveren er skadet.

– Vi skal nok regne med at leveren hans har fått varige skader. Det er i hvert fall veterinærens foreløpige dom. Nå får Basse kvalmestillende medisiner, og derfor må vi regne med at han trolig må ta medisin resten av livet på grunn av leverskaden, sier Stephanie.

LES OGSÅ: Slik sluttet TV 2-Linn å snuse – genialt mener ekspertene

Foto: Privat

Nå håper Stephanie at snusere tenker seg om før de kaster snusposene i naturen.

– Jeg tror ikke de er klar over konsekvensene. Vi har vært så nærme å miste vår elskede Basse. Det har virkelig vært forferdelig.

Del gjerne artikkelen så flere kan bli klar over konsekvensene av å kaste snus. Både små barn og dyr kan få alvorlige konsekvenser dersom de spiser en snuspose!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com