Hjem Nyheter Båtmarkedet koker: Ville vippse 20.000 for å holde av usett bruktbåt

Båtmarkedet koker: Ville vippse 20.000 for å holde av usett bruktbåt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mens pandemien raser forbereder mange seg på nok et år med Norgesferie.

Allerede tidlig i mars skrev vi om ville tilstander i båtmarkedet. Båtforhandlerne varsler om ekstrem pågang.

Vi har også skrevet om bobilforhandlere spår bobil-mangel i år. Både på grunn av stor pågang, men også fordi det har vært utfordringer med produksjonen som gjør at det kan bli knapt med bobiler til salgs i år.

Det er ganske tydelig at mange har droppet håpet om utenlandsferie i år også.

Nå forteller Nettavisen.no at det også i 2021 ser ut til å bli rene ville vesten i båtmarkedet.

Nå , tidlig i april, melder Nettavisen at en ivrig båtkjøper ønsket å vippse over TJUE tusen kroner til en båtforhandler for at han skulle holde av båten.

– Mange av de mest populære bruktbåtene holder jeg bevisst borte fra Finn.no, for jeg vet at jeg får solgt dem lokalt til faste kunder uansett. Det ødelegger hele dagen når det renner inn forespørsler i tide og utide, sier daglig leder Bjørnar Aas ved båtforhandler Kjøkøysund Marina til Nettavisen.

En mann fra Oslo prøvde tidlig i april å sende 20.000 kroner via Vipps til Aas – som håndpenger for at han skulle holde av båten.

– Pengene sitter løst, for å si det mildt. Det har de gjort i noen år. Jeg la ut en båt på finn.no og fikk plutselig 20.000 kroner inn på mobilen. En kar fra oslokanten ville sikre seg båten og sendte meg håndpenger uten å ha snakket med meg. Jeg sendte ham pengene tilbake og forklarte ham at jeg bestemmer hvem jeg selger til, uttalte Aas til Fredrikstad Blad som var først ute med å omtale saken.

Finn.no bekrefter overfor Nettavisen at det også i år er stor interesse for båt på den digitale markedsplassen. I skrivende stund er det rundt 1.000 annonser ute på Finn.no merket «båt ønskes kjøpt». Samtidig er det rundt 6.350 annonser båter ute for salg på den populære markedsplassen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com