fredag, juni 5, 2020

Beboerne på sykehjemmet får ikke ha besøk. Da kom de ansatte på en genial ide

Mest lest nå

Ravnen løser en «umulig» oppgave

Alexander Taylor forsker på ville fugler. Han fanger dem og trener dem i 3 måneder. Så slipper han dem løs igjen. I klippet under ser...

Sliter du med tørre og slitne føtter? Sjekk ut dette geniale trikset

Det er nok ingen overraskelse at føttene våre er svært viktige kroppsdeler, og følgelig også trenger stell og pleie for å fungere optimalt. Sunne...

De fleste sykehjem i Norge er nå stengt for besøk. Pårørende frarådes å besøke sine kjære. Mange eldre syns det er trist og ensomt ikke å få besøk av barn og barnebarn. Men så bestemte noen ansatte ved Høyanger og Kyrkjebø sykehjem seg for å ta affære.

Beboerne ved de to sykehjemmene i Sogn, får ikke lov til å ha besøk. Likevel få beboerne både snakke med og se sine nærmeste. Sykehjemmene har nemlig gått til innkjøp av iPader slik at beboerne kan videochatte med familien sin.

– Det er rørende å se hva disse møtene betyr, både for beboerne og pårørende, sier Sonja Myrekrok, institusjonsleder ved Høyanger sykehjem, til avisa Ytre Sogn.


Foto: Høyanger kommune

Kjøpte inn sju iPader

Institusjonslederen forteller at de ansatte har vært inne på tanken om å kjøpe inn iPader til beboerne tidligere.

– Nå som sykehjemmene er stengt for besøk tok vi idéen frem igjen, slik at beboerne får mulighet til å ha kontakt med de nærmeste likevel. Og ledelsen gav med en gang klarsignal til det, sier hun.

Hele sju iPader ble bestilt opp. Og i helgen ble de tatt i bruk for første gang.

Foto: Høyanger kommune

Mange rørende møter

Sonja Myrekrok forteller at det har vært mange rørende møter rundt om på sykehjemmene i helgen.

– Responsen har vært helt fantastisk, både hos beboerne og pårørende. Ja, gleden nærmest lyser ut av øynene deres når de ser hverandre på skjermen, sier lederen.

– Ja, det er rørende å se, også for oss som jobber her, sier hun videre, og passer samtidig på å rose de ansatte som sørger for at disse digitale møtene kan finne sted.

– De fortjener virkelig ros for måten de står på i en tøff tid, sier hun.

Pårørende som ønsker kontakt, kan ringe sykehjemmene, og så vil de ansatte sørge for at de blir koblet opp.

129,790FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter