I en tid der arbeidslivet ofte preges av effektivitet og profitt, skiller Sainsbury’s supermarked i Kenton, London, seg ut med en historie som varmer hjertet.
En kvinnelig ansatt, som i 50-årene begynte å vise tegn på Alzheimers sykdom, opplevde en støtte fra sin arbeidsgiver som overgikk alle forventninger.
Etter en lang karriere som revisor, måtte kvinnen erkjenne at sykdommen hindret henne i å utføre jobben sin. Hun valgte derfor å ta en stilling hos Sainsbury’s, hvor hun fant glede i å pakke varer for nettkunder. Men etter hvert som Alzheimers utviklet seg, ble arbeidsoppgavene stadig mer utfordrende.
En arbeidsgiver med hjertet på rette stedet
I stedet for å avslutte arbeidsforholdet, valgte Sainsbury’s å tilpasse arbeidsmiljøet for å imøtekomme hennes behov. De justerte arbeidstidene, sørget for jevnlig opplæring og informerte kollegaene om situasjonen, slik at de kunne støtte henne på best mulig måte.
Da hun ikke lenger mestret sine opprinnelige oppgaver, skapte de en ny rolle spesielt for henne, noe som ga henne en følelse av selvverd og mening. Det skriver Alzheimers society.
Sønnens takk
Sønnen, Doron Salomon, uttrykte sin dype takknemlighet overfor Sainsbury’s på Twitter.
Han beskrev hvordan supermarkedet gikk «utover det som kunne forventes» for å sikre at moren følte seg verdsatt og inkludert, selv når sykdommen forverret seg.
«For å sette det i perspektiv: Sainsbury’s har sett min mor forverres til det punktet at hun hver dag det siste året har kommet inn i butikken forvirret, som om hun aldri hadde vært der før. De har alltid støttet henne, gått utover det som forventes for å sikre at hun er glad og føler seg verdsatt,» skriver han.
Denne historien illustrerer hvordan empati og tilrettelegging kan gjøre en betydelig forskjell i livene til ansatte med helseutfordringer. Sainsbury’s handlinger viser at medmenneskelighet ikke bare er mulig, men også berikende for både arbeidsgiver og ansatt. Nedenfor kan du se en video om saken: