Hjem Nyheter Bekreftet: 12 år gammel elev død etter skoleskytingen i Finland

Bekreftet: 12 år gammel elev død etter skoleskytingen i Finland

En tragisk hendelse har rystet Finland: En tolvårig elev har mistet livet, og to jevnaldrende er alvorlig skadet etter en skyteepisode på en skole i Vanda i Finland.

En tolv år gammel gutt og klassekamerat av ofrene, er pågrepet. Våpenet som ble brukt under angrepet, tilhører et nært familiemedlem av gjerningsmannen som hadde gyldig våpenlisens for det.

Tidlig i morges ble politiet varslet om skytingen, og innen ti minutter var de på stedet. En omfattende politiaksjon ble umiddelbart satt i gang, med bilder fra åstedet som viser tungt bevæpnede politistyrker og ambulanser.

Politiets etterforskning pågår, og den unge gjerningsmannen som ennå ikke er avhørt, skal ha innrømmet handlingene ved pågripelsen. Det skriver svenske Expressen.

Uklart motiv

Ingen tydelige koblinger til organisert kriminalitet er funnet, og motivet bak angrepet er fortsatt uklart. En øyenvitnebeskrivelse fra arrestasjonen av den unge skytteren vitner om den sjokkerende realiteten av situasjonen – en tilsynelatende liten gutt med et dødelig våpen.

– Han så ut som en liten gutt, forteller et øyenvitne som så selve pågripelsen til den finske avisen Iltalethi.

Skolen, med rundt 800 elever, har blitt et samlingspunkt for sorg, med sterk oppfordring om å holde seg innendørs og øke sikkerheten.

Vanda, som er Finlands fjerde største by, bearbeider nå konsekvensene av denne forferdelige hendelsen, med et samfunn i sorg.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com