Hjem Fremhevet Bekreftet: Dette er mannen som er siktet for fem drap

Bekreftet: Dette er mannen som er siktet for fem drap

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Sent onsdag kveld bekreftet politiet at fem mennesker mistet livet da en mann begynte å skyte med pil og bue på tilfeldige personer i Kongsberg. I dag går en rekke norske medier ut med bilde og navn på 37-åringen.

Det er Espen Andersen Bråthen (37) som er siktet for de grusomme handlingene i Kongsberg onsdag kveld hvor fem mennesker mistet livet.

37 åringen som har dansk mor og dansk statsborgerskap framstilles for varetektsfengsling fredag. Han har erkjent å ha begått drapene i Kongsberg.

Bekymringsmeldinger

Espen Andersen Bråthen skal ha konvertert til Islam og politiet har tidligere mottatt flere bekymringsmeldinger om mannen.

– Politiet har tidligere vært i kontakt med mannen, herunder at det har vært bekymring knyttet til radikalisering. Vi har ikke registrert meldinger på mannen i 2021, sier politimester Ole Bredrup Sæverud til TV 2.

Dagbladet skriver blant annet at Bråthen var ilagt besøksforbud mot sine foreldre.

– Det er opplyst at han den 29. mai 2020 tok seg inn i foreldrenes hus selv om de ba ham forlate stedet og at han truet med å drepe sin far, heter det ifølge Dagbladet dommen fra i fjor.

I dommen står det også at Bråthen skal ha lagt fra seg en revolver på sofaen til foreldrene før han gikk. Noe som ble oppfattet som en trussel.

Publiserte advarsel på Youtube

Bråthen skal ha publisert en video på Youtube i 2017 (som nå er fjernet) hvor han kom med en advarsel om at noe kunne skje.

– Hei. Jeg er en budbringer. Jeg kommer med en advarsel. Er det virkelig det her det det dere vil? Og til alle som har lyst til å gjøre opp for seg selv, så er tiden inne. Bær vitne til at jeg er muslim, sier han i videoen.

Foto: privat

– Hendelsene i Kongsberg fremstår på nåværende tidspunkt som en terrorhandling, men etterforskningen, som ledes av Sør-Øst politidistrikt, vil avklare nærmere hva hendelsene var motivert av. Trusselnivået i Norge vurderes fremdeles som moderat, skriver PST i en pressemelding på torsdag.

Saken oppdateres.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com