in

Bekymret for at Kronprinsen skal gjøre samme feil som ham

kongen og dronningen
Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff

Kong Harald oppdaget plutselig at han hadde 200 reisedøgn, mens de to barna var hjemme.

I den nye boka «Kongen forteller» der Harald Stanghelle formidler kong Haralds historie, forteller Kongen også om familielivet. 

kongefamilien
Kongefamilien takker nå for all støtte. Her under julefotograferingen 2019. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

En av tingene han forteller kan nok mange småbarnsforeldre kjenne igjen: I boken sier Kongen ifølge Se og hør at han føler han ikke var nok tilstede for barna, kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise, da de vokste opp. 


– Plutselig oppdaget jeg at jeg var borte i 200 døgn i utlandet. Jeg hadde jo små barn, eller vi hadde små barn. Jeg tror ikke de har tilgitt oss helt ennå at vi var så mye borte. Det var ikke bra, verken for familien eller det at jeg rett og slett var for lite i Norge, sier kong Harald.

Han tok tak i det hektiske livet som kongelig og familiefar.

– Så vi måtte begynne å gjøre mer her hjemme, fortsetter han.

Ofte var både dronningen og kongen ute på reise, og da var barna hjemme uten foreldrene.

– Jeg ser kronprinsen også, han jobber veldig hardt, synes jeg. Jeg begynner å bli litt bekymret for ham. Han er en ung mann, men det er jo dette med å etablere seg som gjør at man må jobbe ekstra hardt, sier Kongen som er bekymret for at kronprinsen skal gjøre samme feil som han føler han gjorde. 

LES OGSÅ: Kong Haralds rørende ord om kronprinsen: – Jeg er så heldig

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

6 tegn kroppen kan gi deg før et hjerteinfarkt

Her møter den lille jenta servicehunden sin for første gang