Hjem Dyr Bekymret for hundene i «Fra bølle til bestevenn». Mener Maren bruker for mye straff

Bekymret for hundene i «Fra bølle til bestevenn». Mener Maren bruker for mye straff

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

NRK-suksessen «Fra bølle til bestevenn» får nå kritikk for treningsmetodene som blir brukt i serien. Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr (NAS) mener hundetrener Maren Teien Rørvik bruker for mye straff.

NAS har sendt et brev til NRK og produksjonsselskapet Monster. Brevet har de også publisert på Facebook-sidene sine.

«Det som er problemet er at det i treningen blir puttet inn tilført straff. I intro til serien sies det at det brukes positiv hundetrening, og tilført straff hører ikke hjemme der», sier atferdskonsulent og leder for Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr, Kjerstin Vinsjansen Gjertsen til NRK.

Det er spesielt at treneren rykker og drar i båndet til hunden, at hun sier kraftig nei, og at hun tramper i bakken, som foreningen reagerer på.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Dyrehjelperne (@dyrehjelperne1)

Viser økt stressnivå

NAS mener det er tydelig at noen av hundene i serien reagerer negativt på treningen, ved å vise økt stressnivå, frykt og mindre motivasjon for treningen. De mener det kan gå ut over relasjonen til hundeeieren.

«Gjennom å putte hunden i vanskelige situasjoner, er det ikke helt heldig å skremme den ytterligere. Vi er redd for hvilken effekt det kan ha på hunden og vi vet at smitteeffekten til andre hundeeiere av et program som dette er stort», sier NAS-lederen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Medo | NRK | Hund | Cobberdog (@medo_and_his_dads)

Hundens velferd er hovedfokus

NRK og produksjonsselskapet Monster kan forsikre både NAS og seerne om at hundens velferd har vært hovedfokus gjennom hele prosessen.

«Maren bryter ikke loven og har aldri som hensikt å straffe eller skremme hundene fra å gjøre feil. Hun baserer treningen sin på positiv belønning der hunden skal motiveres til å gjøre rett», sier prosjektredaktør i NRK, Anne Kvadsheim.

«Her er det mange meninger og nyanser, og ingen kan påberope seg å sitte på fasiten. Hensikten med serien er å inspirere seerne til å ta tak i hundeholdet sitt og trene på en positiv måte», sier hun videre, og legger til:

«Vi er strålende fornøyd med hundetrener Maren Teien Rørvik.»

LES OGSÅBølla Anton tar Norge med storm – Har blitt superkjendis

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com