torsdag, oktober 1, 2020

Bent Høie etter alle festene: -Ungdom må ta ansvar

Mest lest nå

Helgen har vært preget av en rekke hjemmefester, landet over. Nå ber helse- og omsorgsminister Bent Høie om at ungdom tar ansvar.

Iløpet av helgen har man kunne lese om en voldsom økning av hjemmefester, samtidig som landets utesteder nesten har vært folketomme.

Utelivsbransjen mener det hele grunner i skjenkestoppet som fra helgen av gjorde at utestedene måtte stenge krana fra klokken 00.00. Mange tar nå til ordet for at tidlig skjenkestopp på utestedene ikke stopper folk fra å feste, men bidrar til flere fester i privat regi.


– Vi hadde forventet at tiltakene som kommer er mer gjennomtenkt enn dette. Vi ser fra tall at folk har drukket like mye under hele koronaperioden som tidligere. Det helseministeren nå har gjort er å invitere til nachspiel og hjemmefest, sier Ola Smith-Simonsen, som er daglig leder for utestedet Jaeger i Oslo, til NRK.

Vi må få unge til å forstå

Helse- og omsorgsminister Bent Høie mener man i større grad må klare å nå ut til ungdom, og få dem til å forstå at også kan bidra til smittespredning, selv om de ikke har symptomer eller føler seg syke.

– Det kan virke som mange unge og unge voksne ikke har tatt innover seg at de er viktige i smittespredningen som nå foregår. Det betyr at når de fester utover natten så bidrar de til å spre smitten i samfunnet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie til NRK.

Flere medier har gjennom helgen rapportert om store fester hvor politiet har måtte gripe inn. Den største samler flere hundre deltakere på Bygdøy i Olso.

– Det var arrangert fest der de hadde dj og strømaggregat. Det var også en del rus. Festen hadde blitt større enn arrangøren hadde tenkt, og det ble til slutt en gedigen ansamling av folk der, sier operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt til TV 2.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter