in ,

Bent Høie ferdig som politiker – Dette skal han gjøre nå

Bent Høie
Foto: Bent Høie / Facebook

Bent Høie har vært helseminister i en verden preget av koronavirus. Nå er det straks over.

Etter mandagens stortingsvalg hvor Norge fikk ny regjering, og statsminister, er det slutt for en rekke politikere i ministerposter. Blant dem helseminister Bent Høie.

Pandemien har rammet oss alle. Enhver av oss har nok blitt forandret og preget på sin måte av alle konsekvensene og restriksjonene koranaviruset har medført.

En av dem som alltid har måtte være oppdatert det siste halvannet året, og som har oppdatert oss andre på status for viruset er helseminister Bent Høie. En oppgave han nok ikke hadde drømt om skulle bli en stor del av hans jobb over en så lang periode.

Står opp midt på natten

Vi kjenner alle til viktigheten av en god natts søvn. Helst skal søvnen være sammenhengene, og spesielt ikke avbrutt av skjermtid midt på natten. Men helseministeren klarer ikke la være. Hver natt under pandemien har han våknet på slaget klokken 03.00. Han griper etter mobiltelefonen og taster inn: «Oppdaterte smittetall.» Det forteller Høie i et større intervju han ga til BT om hvordan det er å være helseminister under en pandemi.

Det er snart åtte år siden han takket ja til å bli Erna Solbergs mann innenfor helse og omsorg. Hvem hadde trodd at han en dag måtte være med på å ta stilling til hvorvidt polet skal holde åpent, om det skal være lov til å spille fotballkamper eller om skolene i det hele tatt skal holde åpent.

Høie innrømmer ovenfor BT at over ett år er lenge i en slik stilling.

– Det er lenge. Og kanskje aller lengst for dem med hjemmekontor og for dem som er permittert eller har mistet jobben, sier helseministeren.

Stillingen som helseminister, spesielt under en pandemi, gir ikke rom for fri. Bent Høie er på jobb hver dag. 365 dager siste året. Høytidene er ekstra preget av møter, avgjørelser, pressekonferanser, spørsmål og svar.

Men Høie syter ikke. Han har valgt denne jobben, og han vet at mange andre har det mye verre enn han selv.

LES OGSÅ: Bent Høie: – Vi var utrolig heldige som traff hverandre og bestemte oss for at det skulle være oss to

Samtidig er det mange meninger om jobben helseministeren gjør. Mange blir skuffet og sint over restriksjoner, anbefalinger og påbud som går ut over livene deres.

Foto: Bent Høie / Facebook

– Jeg forstår det. Og jeg forstår også at man må få frustrasjonen ut på noe eller noen. Mye av dette er jo mitt ansvar. Min jobb er jo å prøve å forklare hva alternativene er. Og det kan tenkes jeg er naiv, men jeg opplever en overvekt av positive tilbakemeldinger på gaten, sier Høie til BT.

Jobb som statsforvalter

De siste årene har Bent Høie vært helseminister, med permisjon fra en annen jobb. I 2018 fikk han nemlig jobben som Statsforvalter (tidligere kalt Fylkesmann) i Rogaland. Men fikk permisjon fra den jobben frem til valget i 2021. Han var åpen for å bli værende i stillingen dersom den sittende regjering hadde vunnet valget. Slik ble det ikke.

Nå skal han ta opp jobben som Stasforvalter. På Statsforvalteren.no er han listet opp med følgende beskrivelse:

«Bent Høie (født 1971) ble utnevnt til fylkesmann høsten 2018, men tiltrår som statsforvalter først i 2021 når han går av som stortingsrepresentant.»

Roses for jobben han har gjort

Mange ønsker å takke for jobben Bent Høie har gjort som helseminister i en svært krevende tid.

– Jeg kan ikke se at noen politikere kunne tatt oss bedre gjennom pandemien enn Høie. Han er en solid, kunnskapsrik og stoisk mann. Jeg har aldri hatt inntrykk av at han har hatt panikk, selv om det har brent på alle kanter av jobben hans, sier politisk kommentator Trond Birkedal til NRK.

LES OGSÅ: Bent Høie med avsløring om oldeforeldrene: de var søskenbarn

Komiker Rune Bjerka har blitt kjent for sine morsomme parodier av Bent Høie.

– Som mannen i gata syns jeg han har vært utrolig dyktig. Jeg syns han har gjort en fremdragende jobb. Samtidig som han er seriøs, har han svært god humor, sier Bjerga til NRK.

Helseminister Bent Høie redegjør for omdiskuterte one-night stand❤️

Posted by Rune Bjerga on Monday, September 6, 2021

Hva synes du om jobben Bent Høie har gjort som helseminister? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Une Bastholm

Une Bastholm etter nedturen for MDG: – Vårt beste valg noensinne

Nei, du trenger ikke gå 10.000 skritt