søndag, mai 16, 2021

Bent Høie gir syden-håp: – Vi ser slutten på pandemien

Mest lest nå

Under torsdagens pressekonferanse understreker helseminister Bent Høie at vi er inne i siste etappen av koronaviruset.

– Denne våren har vi vaksine, og nå ser vi slutten på pandemien, sier helse- og omsorgsministeren ifølge Nettavisen.


Helsedirektør Bjørn Guldvog fra Helsedirektoratet sier at det fortsatt er mye usikkerhet på veien videre, til tross for at gjenåpning av samfunnet er i gang.

– Det er fortsatt høyt smittenivå mange steder i landet, men heldigvis ser vi at smitten går nedover, forteller han.

Fortsatt ingen lettelser i Oslo

Guldvog minner om at smittenivået i Oslo er nesten like høyt som da byen stengte ned i November. Derfor mener han en forsiktig og gradvis åpning er klok.

Byrådet i Oslo valgte denne uken å ikke gjøre endringer i koronatiltakene. Dette melder Aftenposten. Forbudet mot mer enn to besøk i hjemmet videreføres. Først tirsdag skal det gjøres en ny vurdering.

– Det er ingen tvil om at smittesituasjonen i Oslo fortsetter å være alvorlig. Selv om tallene går ned, hadde vi over 1100 smittede i Oslo forrige uke, og smittetallene ligger omtrent på samme nivå denne uken. Det er på høyde med toppene i de tidligere smittebølgene i november og januar. Antallet innlagte har gått noe ned, men det er fortsatt over 100 innlagte koronapasienter i Oslo og på Ahus. Samlet sett vurderer vi situasjonen til å være så alvorlig at vi foreløpig ikke gjør nye lettelser i tiltakene nå, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ifølge avisen.

Syden-sommer?

Nettavisen spurte helseministeren om fullvaksinerte nordmenn kan dra til syden i sommer, og viste til at engelske ministre jobber med slike tiltak for briter.

– Vi jobber med dette sammen med de andre europeiske landene på å utvikle mulighetene for det som ikke er et vaksinesertifikat, men et koronasertifikat, som er det norske ordet vi bruker på det. Det europeiske ordet på det er «green card» og vil inneholde mer en vaksinestatus, som teststatus og status knyttet til gjennomgått COVID-19, forteller Høie til Nettavisen.

https://www.aftenposten.no/oslo/i/pA8mRG/byraadet-gjoer-ingen-endringer-i-koronatiltakene-denne-uken

Hensikten med det felles europeiske samarbeidet er å bidra til at man kan reise mer mellom landene i Europa.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter