lørdag, juni 12, 2021

Bent Høie tordnet mot Fredrik Solvang: – Du kan ikke!

Mest lest nå

Tirsdagens debatt på NRK ble alt annet enn rolig. Helseminister Bent Høie reagerte sterk på Fredrik Solvangs uttalelser om munnbind.

Det var under tirsdagens «Debatten» at bruken om munnbind ble debattert. Programleder Fredrik Solvang viste til at Folkehelseinstituttet (FHI) ikke har kommet med noen offentlig anbefaling om bruk av munnbind, noe som fikk helseministeren til å reagere.

– Dette er veldig viktig for meg å understreke, for folk kan få et annet inntrykk når de hørte på deg nå. Folkehelseinstituttet har anbefalt alle de munnbindrådene og reglene i Oslo som gjelder nå, sa helseminister Høie.


Solvang svarte at han selv hadde snakket med FHI tidligere samme dag, og refererte til at de hadde fortalt at det var svakt vitenskapelig grunnlag for å si at munnbind har noe effekt.

Vi har selv sjekket nettsidene til FHI i dag. Og der kan man imidlertid lese:

«FHI og Helsedirektoratet anbefaler fortsatt bruk av munnbind på kollektivtrafikk i Oslo der man ikke kan holde minst en meters avstand. – Fortsatt er avstand den viktigste faktoren for å forebygge smitte. Munnbind erstatter ikke andre smitteverntiltak, understreker Line Vold ved Folkehelseinstituttet.«

Du må ikke skape usikkerhet

Bent Høie likte dårlig at Fredrik Solvang kom med kritiske påstander rundt munnbind, noe han sa klart i fra om på debatten:

– Fredrik, du kan ikke skape usikkerhet om dette. Dette er alvorlige spørsmål. Folkehelseinstituttet står bak alle munnbindreglene i Oslo. Punktum, sa helseministeren.

Solvang svarte med noen motargumenter, hvorpå Høie igjen persisterte at programlederen ikke må skape usikkerhet.

– Det er utrolig viktig at du ikke skaper inntrykk av Folkehelseinstituttet ikke anbefaler disse tiltakene i Oslo.

Delte meninger

På Facebooksiden til Bent Høie er det i dag mange som skriver sin mening om disputten i debatten.

LES OGSÅ: Fredrik Solvang forlovet – slik er drømmebryllupet hans

«Ubehagelig å se Helseministeren utøve hersketeknikker og true Solvang under debatten i kveld. Når beslutninger blir tatt uten vitenskapelig forankring, må det være lov å stille spørsmål!,» skriver en.

Flere andre ønsker å vise sin støtte til helseministeren og en av dem som har skrevet på Høies Facebookside takker han for å forstå alvoret.

«I dag var du utrolig god i debatten som må ha vært særdeles irriterende å stå i. Du og Nakstad viste både alvoret i situasjonen og fornuften i alle tiltak. Så imponert!»

Hva mener du om gårsdagens debatt og bruk av munnbind? Si din mening i kommentarfeltet vårt på Facebook!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter