Hjem Fremhevet Bent Høie: – Vi var utrolig heldige som traff hverandre og bestemte oss for at det skulle være oss to

Bent Høie: – Vi var utrolig heldige som traff hverandre og bestemte oss for at det skulle være oss to

Da Bent Høie inviterte Dag Terje Solvang hjem på middag, tok han like godt med seg tannbørsten og flyttet aldri ut igjen.

Helseminister Bent Høie (59) og generalsekretær i turistforeningen Dag Terje Solvang (49) har vært gift i snart 21 år.

De møttes i militæret i 1996. Dag Terje havnet i Stavanger og ble befal. Dag Terje ante ikke at den trivelige rogalendingen var homofil. De ble først venner.

– Vi var ute på byen og endte på en nattkafé og spiste sjokoladekake. Jeg sa at jeg er homo, og da sa Bent: Det er jeg også. Da gikk det endelig opp for meg at vi kunne være mer enn bare venner, forteller Dag Terje til Hjemmet.

Da Bent inviterte ham hjem på middag, tok han like godt med seg tannbørsten og flyttet aldri ut igjen. Mens Dag Terje kom ut som homofil som 17-åring, kom Bent ut for venner og familie først da han møtte Dag Terje.

– Vi var heldige med tidspunktet vi ble født på. Da vi ble voksne, var det mer åpenhet rundt homofili. Vår ungdomstid kom etter den verste redselen for hiv og aids. Og da vi skulle gifte oss, var partnerskapsloven innført. Det var mange som gikk foran, og som brøytet veldig stor vei for at vårt liv skulle bli så uproblematisk, sier Bent til Hjemmet.

Noen reaksjoner har det vært. Spesielt de første årene, da Bent var lokalpolitiker i Stavanger sammen med folk godt forankret i bedehus­miljøet. Men det meste som har skjedd, bare preller av. Andre reaksjoner er bare å le av.

– Jeg tror vi er velsignet med et ganske lyst sinn, mener Dag Terje.

Året som er gått har, om mulig, gjort dem enda mer bevisst på hvor viktig det er å ha hverandre.

– Det å få lov til å ha et menneske så nær deg, å få lov til å elske og bli elsket, er en enorm luksus. For oss har det vært ganske så problemfritt. Vi har ikke hatt noen alvorlig friksjon i livet vårt. Vi har ikke hatt mange krangler som har vart mer enn 15 minutter, sier Dag Terje.

– Vi var utrolig heldige som traff hverandre og bestemte oss for at det skulle være oss to. Og at vi sto for det. Verdien av det øker for hvert år, sier Bent.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com