Hjem Familie Ber besteforeldre velge vafler foran vin og øl

Ber besteforeldre velge vafler foran vin og øl

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Nesten to av ti har sett berusede besteforeldre med egne eller andres barnebarn.

​– For mange eldre er slepphendte med alkoholen foran barn, sier generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til, Randi Hagen Eriksrud, i en pressemelding.

Resultatene kommer frem i en undersøkelse Ipsos har gjennomført for alkovettorganisasjonen Av-og-til.  

Relatert: Tom Stiansen: – Derfor drikker jeg ikke alkohol

– Barn kan oppleve det utrygt og skummelt når mormor eller farfar drikker alkohol. De merker raskt at voksne endrer seg når de drikker, sier Eriksrud.  

Hun sier barna ønsker seg besteforeldre som er slik de alltid pleier å være. 

Relatert: Tror alkoholfritt vil bli trendy

– Besteforeldre er viktige omsorgspersoner for barna og vil barnebarna sine det beste. Da er det viktig å ta en titt på alkoholvanene slik at sommerferien blir fylt av gode minner for alle, sier Eriksrud.  

Eldre blir raskere beruset 

Eriksrud er opptatt av at kroppen reagerer annerledes på alkohol når man blir eldre, og at mange eldre ikke er klar over det.  

Relatert: Forskning: Besteforeldre som regelmessig sitter barnevakt lever faktisk lenger

– Man tåler ikke like mye som før, og får høyere promille som varer lenge. Det er viktig å tenke på når man er sammen med barnebarna, sier Eriksrud.  

Endelig mer besteforeldretid 

Eriksrud understreker at pandemien har gjort det ekstra viktig at besteforeldre er bevisst sin rolle som omsorgspersoner.  

Endelig kan besteforeldre tilbringe mer tid sammen med barnebarna.

Relatert: 7 ting i livet som viser hvor viktige besteforeldre er

– Nå som vi endelig kan være sammen igjen, er det viktig at besteforeldre er stabile og trygge voksenpersoner for barna. Det betyr å tenke nøye overhvor mye man drikker, og om man heller kan vente til barna har lagt seg, sier Eriksrud.  

Vafler foran pils og rødvin 

Hun påpeker at dette har vært et vanskelig år for barnamed bekymringer og savn av det normale livet.For de minste barna kan det lange året med restriksjoner også bety at relasjonen med besteforeldre må etableres på nytt. 

Relatert: Barn som har et nært forhold til besteforeldre blir psykisk sterkere

– Denne sommeren er det ekstra viktig at barna får treffe besteforeldre som er 100 prosent tilstede for dem, og som prioriterer vafler, vannkrig, spillkveld og samvær med barna, foran pils og rødvin. Da blir det å gjenoppta kontakten en god opplevelse for alle, sier Eriksrud.  

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com