in

Berg-og-dal-bane-ulykke i Danmark: Jente (14) død

Tivoli Friheden
Foto: Tivoli Friheden / instagram

En tragisk tivoliulykke preger nabolandet vårt.

En 14 år gammel jente fra København døde torsdag ettermiddag etter en tragisk ulykke i Tivoli Friheden i Aarhus, skriver Østjyllands Politi i en pressemelding.

En 13-år gammel gutt skal også være skadet etter ulykken som skjedde etter at en vogn kjørte seg fast i fornøyelsesparken Tivoli Friheden, hvor flere personer ble sittende fast.

Dansk politi holdt en pressekonferanse om ulykken torsdag klokken 17. De ber folk om ikke å dele bilder av ulykken på sosiale medier.

– Vi tar sterk avstand fra at folk deler videoer fra hendelsen, send dem heller til politiet, sier politiinspektør Brian Voss Olsen på pressekonferansen.

Selv skriver fornøyelsesparken dette om hva som skjedde:

«Ca kl. 13.00 skjedde det dessverre en ulykke med parkens Cobra-sklie. Ulykken skjedde mens banen var i drift og bakerste vogn brøt av. Det er 2 skadde. Tilstanden deres er p.t. ukjent. Parken er umiddelbart tømt for gjester og forblir stengt inntil videre.»

Videre opplyser politiet at de nå etterforsker saken.

– Årsaken til ulykken og dødsfallet skal nå undersøkes gjennom tekniske undersøkelser og vitneavhør på ulykkesstedet. Det pågår en massiv etterforsknings­innsats på Tivoli Friheden, skriver politiet i pressemeldingen.

Det er vanskelig

Fornøyelsesparken har torsdag ettermiddag publisert et innlegg på Instagram hvor de skriver:

«Kjære alle sammen. Det er vanskelig for oss å sette ord på dagens tragiske ulykke der en jente har mistet livet og en gutt er blitt skadet. Våre dypeste følelser er med jenta og jentas slektninger, familie og venner. Våre tanker går også til gutten, våre ansatte og de mange besøkende som var i parken tidligere i dag.

Vi samarbeider med Østjyllands Politi og avventer nå de tekniske undersøkelsene rundt ulykken. Det er opprettet en vakttelefon dersom du har vært i Tivoli Friheden og trenger profesjonell krisehjelp eller er pårørende på tlf .: 45 70221266 (Nøkkel 1).

Du kan også ringe Offerrådgivningen i Østjylland, som tilbyr hjelp til fornærmede, vitner og pårørende som har vært vitne til ulykken. Du kan kontakte offerrådgivningen på tlf .: 45 23686056.

Barnetelefonen er åpen 24 timer i døgnet for barn og unge som trenger å snakke med noen – du kan sende sms eller ringe 45 116111.

Vi oppfordrer nok en gang til å la være å dele bilder som kan ha blitt tatt i forbindelse med ulykken. Vi vil oppdatere friheden.dk så snart vi har mer informasjon.»

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hun ble tvillingmamma like før 60-årsdagen sin: – Jeg vil gjøre alt som trengs for å leve så lenge jeg kan

Kronprinsesse Victoria fyller 45 – dette er prins Daniels søte bursdagstradisjon