Hjem Historier fra livet Berget livet – klamret seg til en livbøye i to døgn etter han falt over bord fra båten sin

Berget livet – klamret seg til en livbøye i to døgn etter han falt over bord fra båten sin

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da båten til den 43 år gamle brasilianske fiskeren ble funnet drivende tom uten fiskeren ble han meldt savnet.

43 år gamle David Soares jobber som fisker. Da båten hans ble funnet drivende tom rundt på Atlanterhavet, ble det øyeblikkelig sendt ut en savnet-melding.

Til tross for den skremmende opplevelsen han har hatt, så har han gått tilbake til yrket sitt.

Ifølge BBC forteller den 43 år gamle mannen at han som vanlig hadde tatt båten ut fra Atafona, en liten by 320 kilometer nord for Rio de Janeiro. Mens han var ute til havs for å fiske, falt han over bord på båten.

Soares anslår at han hadde svømt i fire timer da han kom forbi en signal-bøye som duppet i sjøen. Han klarte å klatre opp på bøyen.

– De første ti minuttene var de tøffeste, for jeg prøvde med all min makt å komme meg opp igjen i båten min. Men strømmen var for sterk til at jeg klarte å nå den, sier fiskeren ifølge BBC til den brasilianske nyhetssiden G1.

Da han skjønte det var nyttesløst å prøve å komme seg opp i båten igjen, fikk han vrengt av seg de våte skjortene og buksene som trakk han ned. Men det var en del bølger og vind, så i istedenfor å bruke krefter på å motarbeide det, lot han seg drive av gårde med strømmen.

Rundt 35 kilometer syd for hjembyen, utenfor avna i Acu, øynet han signalbøyen. Soares klarte å klatre opp i den. Men han innrømmer at han trodde han kom til å dø før noen fant han. Og han måtte vente – lenge.

Først to dager senere ble han oppdaget av en annen fisker.

Det ble emosjonelt både for fiskeren som reddet livet – og redningsmennene hans som sto med tårer i øynene.

Mirakuløst nok slapp 43-åringen fra det hele uten andre skader enn at han var temmelig dehydrert.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com