Forsiden Dyr Besetningsmedlem på cruiseskip skyter isbjørn i arktis. Nå koker nettet av sinne

Besetningsmedlem på cruiseskip skyter isbjørn i arktis. Nå koker nettet av sinne

-

Det var forrige lørdag et medlem av besetningen på det tyske cruiseskipet «Bremen» ble angrepet og lettere skadet i et isbjørnangrep på Spitsbergen. Mannen rakk å drepe isbjørnen før den fikk gjort alt for mye skade, men nå rases det mot hendelsen på de sosiale medier.

Angrepet skal ha funnet sted da besetningen gikk i land for å forberede landgang for turistene, slik at de skulle kunne oppleve levende isbjørn på tett hold.

Det å oppleve levende isbjørn er en del av pakkeløsningen firmaet Hapag-Lloyd Cruises selger disse cruisene med, og det er alt annet enn billig å delta.

Til tross for at isbjørnen ble drept i selvforsvar har det ikke skortet på reaksjonene i etterkant, og både kjente og ukjente uttrykker vrede over hendelsen. Som mange mener kunne vært unngått dersom besetningen hadde utvist et minimum av skjønn før de gikk i land.

Mange er rasende

Blant de som har valgt å uttale seg i saken er den ikke ukjente komikeren og dyrevennen Ricky Gervais som ikke holder seg tilbake i kritikken.

«La oss gå for tett på en isbjørn i sitt naturlige miljø, for så å drepe den hvis den kommer for tett på. Idioter!» skriver han på Twitter.

Biologen Adam Hart er også svært opprørt.

“Turisme … viser igjen at det er skadelig for de ville dyrene”.

En annen biolog, Daniel Schneider, er også sint.

LES OGSÅ
Bussjåføren kastet av elev og har en klar beskjed til foreldrene: Vi skal ikke behøve å oppdra deres barn

“Denne isbjørnens hjem ble invadert av turister fra cruiseskipet MS Bremen. Den forsvarte seg selv i sitt hjem og såret en “isbjørnvakt”. Så ble den skutt og drept. Her er en tanke – hvorfor kikker man ikke på isbjørnene på avstand og lar den være i fred?”

De såkalte «isbjørnvaktene» skal sørge for at turistene er i sikkerhet, og har trening i både å bære våpen og beherske situasjoner som denne. Det er Huffington Post som melder dette.

LES OGSÅ
Møt den majestetiske Maine Coon – Den enorme katten som tar nettet med storm

Det skal imidlertid ikke ha vært turister til stede da hendelsen skjedde, men besetningen skal ha vært i gang med å forberede en landgang da isbjørnen gikk til angrep. Sysselmannen på Svalbard har innledet en undersøkelse rundt forholdet.

Arrangøren Hapag-Lloyd Cruises har følgende kommentar til hendelsen:

«Under en reise med MS Bremen inntraff en ulykke under en tur inn til land. Vi beklager virkelig hendelsen», skriver de på Twitter.

Nå diskuteres det i de sosiale medier om at det må settes klare grenser for hva turistene bør ha anledning til på Svalbard, og at alt ikke skal dreie seg om underholdning. I hvert fall ikke på bekostning av dyreliv. Del artikkelen hvis du er enig.

Populært

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.