Bill sto utenfor et bibliotek i Ohio, USA, sammen med et barnebarn, da han ble oppmerksom på lyden av sirener. Like etter så han en person som kom løpende, tett etterfulgt av flere væpnede politifolk.

Reagerte instinktivt 

Bill reagerte instinktivt, og det han så gjorde har gjort at han nå hylles av mennesker fra hele verden for sitt heltemot og snedighet. Heldigvis ble handlingen fanget opp av flere videokameraer, i tillegg til politiets egne, slik at vi andre også kan se hva som skjedde.

Da Bill så mannen komme løpende med politiet hakk i hæl, var han ikke sen om å forstå hva som foregikk. Mannen var på flukt, og politiet ønsket å fange ham. Bill hadde ingen idé om hva det hele dreide seg om, men en ting forsto han, han måtte gjøre noe for å stanse rømlingen.

Han tog en vågal avgjørelse, og da mannen var helt tett innpå tok han et par skritt bakover og simpelthen spente ben på den løpende mannen. Som umiddelbart falt og ble pågrepet av politifolkene som kom like etter.

– Jeg så at politiet kom etter ham, og jeg så at han holdt noe i hånden. Men han hadde et meget stort forsprang, så jeg gikk simpelthen i mellom og stoppet ham, sier Bill.

LES OGSÅ
Familien reddet forlatt kenguru - Nå har de fått en "tredje hund"

Under pågripelsen oppdaget politiet at mannen, en 18-åring med en kriminell fortid, hadde en pistol på seg, og valgte å fengsle ham.

I en video frigitt av politiet – hvor man kan se hele hendelsen – blir helten hyllet for sin handling.

– Som borger har man plikt til å hjelpe til, sier Bill i en kommentar.

Nedenfor kan du selv se hva som skjedde da Bill bestemte seg for å hjelpe politiet. Del gjerne videoen du også, så flere kan se at selv små handlinger kan være til stor hjelp for politiet.