in

Bestefaren med Alzheimer og fireåringen har utviklet et helt spesielt vennskap

bestefar

Doug Cheek (76) fra California fikk Alzheimer-diagnosen for fire år siden. Da fant han og hans kone Tay, ut at de trengte litt ekstra hjelp hjemme. Lite visste de at hjemmepleierens sønn skulle bli Dougs nye bestevenn.

Laura Luna jobber som privat hjemmehjelp. Hun fant seg fort til rette hos det eldre paret, og hun fant fort tonen med Doug. Hun ble nesten som et nytt medlem av familien.

Laura har tre barn, og en dag hadde hun problemer med å finne barnevakt for den yngste sønnen sin Royal på fire år. Hun hadde ikke noe annet valg enn å ta ham med på jobb.


«Først var jeg redd for hva Doug  og Tay ville si, siden jeg nettopp hadde startet i jobben og jeg ikke ville virke uprofesjonell. Men både Doug  og Tay syntes det var helt greit at lille Royal ble med mammaen sin på jobb», sier Laura til Daily Mail.

Har sitt eget språk

Det viste seg snart at Doug og Royal virkelig ble gode venner. Doug våknet til live når Royal var omkring. Og etter denne dagen, tok Laura med seg sønnen sin til Doug og Tay hver dag.

«Det har vært så søtt å se vennskapet deres utvikle seg. De snakker nesten sitt eget språk, og de har et hemmelig håndtrykk», sier Laura.

Holder Doug skarp

Laura og Tay er enige om at Royal holder Dougs hjerne skarp. Men de legger til at av og til kan det by på problemer å ha Royal til strede.

«Når Royal har en dårlig dag og gråter eller trasser for noe, kan Doug henge seg på», sier Laura.

Men heldigvis har de en plan for disse dagene.

LES OGSÅ: Mellom 80-100.000 nordmenn lider i dag av demens. I fremtiden kan tallet dobles

«Da drar vi til stranden og hopper i bølgene. Det gjør noe med humøret til alle», legger hun til.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

ada bjerkvig

Ada (94) er Norges eldste blogger

lothepus og bestemoren

Lothepus fyller 50 år – publiserte herlig bilde sammen med bestemor