Hjem Historier fra livet Bestemoren fra helvete? Sender faktura for pass av barnebarn

Bestemoren fra helvete? Sender faktura for pass av barnebarn

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

For de fleste besteforeldre er det å passe barnebarna en stor glede i livet. Men det finnes unntak. Ett av dem er bestemoren som sjokkerer på Reddit: Hun sender datteren regning for barnepass – og om datteren henter for sent får hun ekstragebyr.

En 29 år gammel kvinne som har delt den ganske utrolige historien på nettforumet Reddit. Moren hennes vil helst ikke passe sønnen hennes, og om hun skal gjøre det skjer det ikke vederlagsfritt. 

– Jeg ba moren min hjelpe meg med å passe på den nyfødte sønnen min slik at jeg kunne gå tilbake på jobb så snart fødselspermisjonen min var over, forteller 29-åringen på Reddit.

Les også: Forskning: Besteforeldre som regelmessig sitter barnevakt lever faktisk lenger

Dette var ikke moren hennes like interessert i. Først nektet hun faktisk å passe barnebarnet! 29-åringen presiserer at moren hennes er hjemme hele dagen, og ikke gjør noe annet enn å se på TV og lage mat. 

– Hun sa at hun var for gammel og at hun allerede hadde oppdratt sine egne barn, fortsetter kvinnen.

besteforeldre
Både barn og besteforeldre har mine sannsynlighet for å få depresjon når de omgås ofte. Foto: pixabay

Bestemoren mener datteren bør vurdere å bli hjemme mens mannen hennes går på jobb og forsørger familien. 

– Men det er ikke et alternativ. Vi er akkurat kommet av en pandemi og det er ikke mulig for partneren min og meg å overleve på en inntekt, skriver kvinnen.

Les også: Barn som har et nært forhold til besteforeldre blir psykisk sterkere

Hun har klart å forklare sin egen mor hvorfor de er nødt til å ha to inntekter. Paret sliter med å få kontroll på økonomien. Da moren innså at begge måtte jobbe, gikk hun med på å passe barnebarnet sitt – men kun mot betaling. Hun krever 20 dollar timen, tilsvarende 200 norske kroner, og har advart mot at det vil vanke bøter om datteren kommer etter avtalt tidspunkt for henting.

Da 29-åringen ba moren om hjelp til å passe sønnen var dette for å spare penger som er sårt tiltrengt i den lille familien. Men med tilbudet hun fikk, meldte hun heller guttungen inn i en barnehage. 

– Det vil faktisk være rimeligere, og det er litt nærmere huset vårt. På grunn av jobbene våre kan vi ikke jobbe hjemmefra, så vi trenger barnepass akutt, forteller 29-åringen.

På Reddit ber hun om råd. Hun vil også vite om det er hun som stiller for høye krav til moren.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com