torsdag, oktober 22, 2020

Bestemoren har ryddet strender i et helt år. Ville vise at det ikke er for sent

Mest lest nå

Det hele begynte på nyttårsaften, da 70 år gamle Eve Smith fra Cornwall i England så en dokumentar om plastforurensning på tv. Neste morgen begynte hun å rydde strender for plast. Og det har hun holdt på med i over et år.

«Jeg begynte 1. januar 2018», sier Eve til People Magazine.

«Jeg ryddet en strand i uka gjennom hele året, bortsett fra noen tilfeller da jeg ryddet to», sier den spreke bestemoren videre.


Eve har samlet til sammen 13.000 biter med søppel over 104 timer med jobbing.

«Det handlet bare om å plukke over alt hvor jeg var. Når man først åpner øynene for det, klarer man ikke skru det av», sier hun.

Foto: Final Straw Cornwall/Facebook

8 millioner tonn plast i havet hvert år

Eve forteller at det aller meste er plastbiter som har blitt skylt opp på land. Men hun fant også mye fiskenett. Man anslår at opp til 80 prosent av all søppelet som finnes i havet, er plast. Enda verre er det å tenke på at over 8 millioner tonn plast årlig havner i havet.

«Den er mest av ødelagte biter av varer vi bruker hver dag, som flaskekorker, korker til tannkremtuber og deler av vannflasker», sier Eve.

«Når plasten havner i sjøen, river bølgene det fra hverandre, og vi får små biter med plast som skylles opp på strendene», sier hun videre.

Foto: Final Straw Cornwall/Facebook

Gjør det for barnebarna

Eves frustrasjon over søppelet og hennes lidenskap for miljøarbeid, handler om hennes fire barnebarn som skal vokse opp på denne jorden. Barnebarna er ofte med Eve og plukker søppel.

«Barnebarna mine er helt fantastiske. De ringer meg alltid og sier: «Bestemor, plast! Bestemor, plast!» Jeg plukker opp fryktelig mye plast, skal jeg si deg», sier Eve.

Og selv om Eve nå har holdt på i over ett år, har hun ingen planer om å gi seg.

«Det er det jeg gjør nå. Og forhåpentligvis fortsetter barnebarna mine med det samme. Jeg kommer ikke til å stoppe, strendene trenger meg», sier hun.

Foto: Final Straw Cornwall/Facebook

For et forbilde! Del gjerne historien om denne kvinnen videre – kanskje kan hun inspirere andre til å engasjere seg for naturen også!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Populært denne uken

Syngende papegøye med fabelaktig coverversjon av Beyoncés «If I Were a Boy»

Beyoncé har fått konkurranse fra uventet hold. Den ni år gamle papegøyen Chico i Lincolnshire Wildlife Park i...

Ventilering av kranglefanteri og spetakkel

Det er hormoner som styrer følelser og de vi liker. Vi er vennligst med de vi kan identifisere oss med, enten...

Siste nyheter