Hjem Historier fra livet Bestemorens store lidenskap gir barnebarna et minne for livet i begravelsen

Bestemorens store lidenskap gir barnebarna et minne for livet i begravelsen

Del
X

Selv om Margaret Hubl gikk bort i juli i fjor i en alder av 89 år, vil minnet om henne leve videre i mange år ennå. Hun var nemlig en lidenskapelig quilter – og brukte daglig flere timer på å lage lappetepper til familien.

Derfor fant familien det naturlig å hedre henne i begravelsen ved å kle kirkebenkene med de fargerike teppene hun hadde laget.

Dekket alle plassene

Hubls barnebarn Christina Tollman forteller i et intervju med avisen «Today» at hun ikke ante hvor mange det virkelig var før hun fikk se dem i kirken. De dekket nesten samtlige sitteplasser.

Og selv om hvert enkelt teppe er unikt, er historien bak dem enda mer spesiell.

Hubl brukte det meste av tiden sin på å ta vare på familien. Selv fikk hun tre barn, men overtok også omsorgen for sin svigerinnes tvillinger etter en tragisk ulykke. Sammen med ektemannen Henry oppdro hun de fem barna i et lite hus på gården.

Det var da Hubls interesse for søm startet, og for å spare penger sydde hun selv tøy til ungene. Og når barna ble store og fikk egne barn, sydde hun ufortrødent videre til dem også.

Men så fikk hun øynene opp for quilting, og i begynnelsen lagde hun et nytt teppe til hvert barnebarn etterhvert som de ble ferdige med skolen.

Ikke bare lagde hun lappetepper til hver enkelt – hun holdt også nøye regnskap med hvem som fikk hvilke tepper, og hva teppene var laget av. For det var ikke tilfeldig.

– Da vi satte oss ned for å gå gjennom tingene hennes fant vi denne notisboken. Den forteller hvilket teppe hun arbeidet på, hvilken dag hun satte i de forskjellige lappene, og hvilken dag hun tok dem ut igjen, forteller barnebarnet.

LES OGSÅ: Åtte år gamle Claire overlevde kreften – nå inspirerer hun en hel verden

Ettersom barna vokste opp og Hubl kunne konsentrere seg enda mer om quiltingen, brukte hun stadig mer tid på hobbyen. Og teppene var populære gaver, og ble gitt i alt fra barnedåp til bryllup.

– Jeg har tre kusiner som fortsatt er ugifte, og først i begravelsen fikk de se teppene de skal få i bryllupet sitt. Det var et ganske spesielt øyeblikk, forteller Christina i intervjuet.

Alle disse timene Hubl har brukt, og all den omtanken hun har vist, selv etter sin egen død – hun holder fortsatt familien samlet rundt et felles bånd. Lappeteppene!

Det kan virke som en simpel ting, men med tanke på alt arbeidet bak og symbolikken som er lagt i dem, finnes det neppe noe mer verdifullt enn disse gavene.

– Dette er bestemors måte å vise sin kjærlighet til oss. Hun laget et teppe til hver av oss, slik at vi kan tulle oss inn i det og finne trøst når savnet etter henne blir for stort, sier hun.

Del gjerne hvis du også synes bestemoren hadde et stort hjerte som planla familiens ve og vel selv lenge etter hun selv var død.

LES OGSÅ: Plantet tusenvis av trær til minne om kona – flere år senere avdekker flyfoto det nydelige motivet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com