Hjem Hus og hjem Bestemors gamle triks for krystallklare vaser med kun to kjøkkeningredienser

Bestemors gamle triks for krystallklare vaser med kun to kjøkkeningredienser

Det var alltid noe magisk med hvordan bestemor klarte å holde hjemmet sitt så glansfullt og innbydende. Et av hennes små husmorstriks som virkelig imponerte, var måten hun fikk gamle vaser til å stråle på nytt, kun ved hjelp av to enkle ting hun alltid hadde i skapet.

Dette tidløse og økonomiske rengjøringstipset har blitt delt fra generasjon til generasjon, og det er definitivt en liten hemmelighet verdt å ta vare på.

Her er hva du trenger:

  • Bikarbonat (natron): Et mirakelmiddel som de fleste har i kjøkkenet. Bestemor brukte det til å skrubbe bort vanskelige flekker og kalkavleiringer som hadde samlet seg i vasene.
  • Ris: Ja, vanlig ris! Ris fungerer som et mildt, naturlig slipemiddel som er perfekt for å få bort seig smuss.

Slik gjør du det:

  1. Tøm vasen: Før du starter, sørg for at vasen er tom for gamle blomster og vann. Fjern også eventuelle jordrester eller andre avleiringer som kan ha bygget seg opp.
  2. Legg i ris: Ha en god håndfull ris i vasen. Disse små kornene vil gni mot innsiden av vasen og løsne gammel skitt.
  3. Strø over bikarbonat: Dryss en sjenerøs mengde bikarbonat over risen. Dette vil hjelpe til med å bryte ned flekker og smuss ytterligere.
  4. Tilsett varmt vann: Hell i nok varmt vann til å dekke både risen og bikarbonatet. La dette stå og virke i minst en time, men aller helst over natten for maks effekt.
  5. Skyll og tørk: Neste morgen, skyll vasen godt med varmt vann. Du kan bruke en myk børste eller en klut for å forsikre deg om at all smuss blir fjernet. Tørk deretter vasen grundig, enten med en tørr klut eller ved å la den lufttørke.

Resultatet vil overraske deg – vasen din vil se ut som ny! Ingen spor av kalk, smuss eller gamle vannmerker. Nå er den klar til å pryde hjemmet ditt med friske blomster, akkurat slik bestemor ville ha gjort det.

Du kan se videoen nedenfor hvor hvordan trikset enkelt utføres:

  1. stryke klær
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com