in

Betinget fengselstraff for Kristian Valen

kristian valen
kristian valen

Kristian Valen er dømt til 120 dagers betinget fengsel for brudd på våpenloven.

Han får en langt lavere straff enn aktoratet ba om, skriver VG.

– Retten har i all vesentlighet bygget sin dom på Kristian Valens forklaring, sier hans forsvarer Bernt Heiberg i en pressemelding fra Elden Advokatfirma.


Dommen fra Oslo tingrett viser at de i all vesentlighet har lagt Kristian Valen sin forklaring til grunn. Videre har de fulgt vår argumentasjon om at Kristian Valen ikke hadde noen muligheter for å vite at rekvisittene, som han hadde fått tilbakelevert fra politiet, ikke var lovlig plombert.

Les også: Kristian Valen: – Jeg vil heller være pløsete en stund enn å gå tilbake til den helvetes alkoholen

For en av rekvisittene finner imidlertid retten at Valen burde ha visst dette sett hen til mengden replikaer han oppbevarte. 

– Valen har hele tiden vært klar på at dette var et våpen som kunne ha blandet seg inn i hans samling. Han er glad for at retten har trodd ham på at han ikke var klar over at det befant seg i rekvisttlageret, sier advokat Bernt Heiberg i Elden Advokatfirma. 

Når det gjelder de utskrevne medikamentene har retten frifunnet Valen for deler av beslaget.

– Vi er svært fornøyd med at Valen klarte å finne fram gamle resepter for å visse at disse medikamentene var utskrevet av lege. Vi vil nå gå igjennom flere gamle resepter for å se om Valen kan ha spart dokumentasjon slik at vi kan vise at også resten av beslaget var utskrevet av lege, sier advokat Heiberg.

Les også: Slik ble Kristian Valen nykter : – Ikke rørt alkohol på 2,5 år

Kristian Valen skal nå gjennomgå dommen i sin helhet sammen sine forsvarere, advokatene Bernt Heiberg og Anne-Marie Gulichsen i Elden Advokatfirma. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Reality-profil må likevel i fengsel å ha svindlet til seg 4,5 millioner kroner: Brøt betingelsene i narkotikaprogrammet

Atle Pettersen

Atle Pettersen hyller datteren i MGP