Hjem Kjendisnytt Betinget fengselstraff for Kristian Valen

Betinget fengselstraff for Kristian Valen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Kristian Valen er dømt til 120 dagers betinget fengsel for brudd på våpenloven.

Han får en langt lavere straff enn aktoratet ba om, skriver VG.

– Retten har i all vesentlighet bygget sin dom på Kristian Valens forklaring, sier hans forsvarer Bernt Heiberg i en pressemelding fra Elden Advokatfirma.

Dommen fra Oslo tingrett viser at de i all vesentlighet har lagt Kristian Valen sin forklaring til grunn. Videre har de fulgt vår argumentasjon om at Kristian Valen ikke hadde noen muligheter for å vite at rekvisittene, som han hadde fått tilbakelevert fra politiet, ikke var lovlig plombert.

Les også: Kristian Valen: – Jeg vil heller være pløsete en stund enn å gå tilbake til den helvetes alkoholen

For en av rekvisittene finner imidlertid retten at Valen burde ha visst dette sett hen til mengden replikaer han oppbevarte. 

– Valen har hele tiden vært klar på at dette var et våpen som kunne ha blandet seg inn i hans samling. Han er glad for at retten har trodd ham på at han ikke var klar over at det befant seg i rekvisttlageret, sier advokat Bernt Heiberg i Elden Advokatfirma. 

Når det gjelder de utskrevne medikamentene har retten frifunnet Valen for deler av beslaget.

– Vi er svært fornøyd med at Valen klarte å finne fram gamle resepter for å visse at disse medikamentene var utskrevet av lege. Vi vil nå gå igjennom flere gamle resepter for å se om Valen kan ha spart dokumentasjon slik at vi kan vise at også resten av beslaget var utskrevet av lege, sier advokat Heiberg.

Les også: Slik ble Kristian Valen nykter : – Ikke rørt alkohol på 2,5 år

Kristian Valen skal nå gjennomgå dommen i sin helhet sammen sine forsvarere, advokatene Bernt Heiberg og Anne-Marie Gulichsen i Elden Advokatfirma. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com