torsdag, februar 27, 2020
Kjendisnytt På dagen i dag: 13 år siden Jan Werner...

På dagen i dag: 13 år siden Jan Werner gikk bort – slik hedrer Bettan sin avdøde venn

-

Jan Werner Danielsen døde 28. september i 2006 bare 30 år gammel. Han og Bettan hadde et helt spesielt bånd. Nå hyller Bettan sin gode venn.

Jan Werner døde av hjertesvikt. Men han rakk å utrette mye i løpet av sin korte karriere. Jan Werner slo gjennom som artist i 1994, og ble kjent langt ut over Norges grenser for sin mektige stemme som strakte seg over fire og en halv oktav.

Sjetteplass i ESC

Elisabeth Andreassen og Jan Werner samarbeidet mye sammen. De ble også gode og nære venner gjennom samarbeidet. Vennskapet varte helt til Jan Werner døde.

Jan Werners favorittprogram var Melodi Grand Prix. Og i 1994 fikk han sjansen til å være  med. Da gikk nemlig han og Bettan til topps i den norske finalen med sangen «Duett». I Eurovision Song Contest i Dublin det året, kom duoen på sjetteplass.

Åpnet utstilling i Jan Werners navn

Nylig var Bettan med og åpnet en utstilling i vennens navn, i Milepelen Kulturhus i Odal. Etterpå la hun hun ut mange flotte bilder fra arrangementet og av Jan Werner på Facebook. Under skriver hun følgende:

«Vi hedret Jan Werner.

Fin kveld der vi hedret Jan Werner sitt minne og åpner utstillingen i hans navn. Rørende med pappa Thor-Egil og bror Henning og resten av familien tilstede. Petter Anthon og jeg fortalte koselige minner fra turné, konserter, Carnegie Hall og vennskap. Takk til ordfører Lise Selnes og Tove Guldbrandsen ved Milepelen Vertshus. Nydelig sang fra Fredrik Amadeus Sannerud», skriver Bettan.

Rykter om selvmord var feil

Jan Werner Danielsen ble funnet død av sin manager i sin leilighet på Frogner i Oslo 29. september 2006. Dødsårsaken ble i obduksjonsrapporten fastslått å være hjertesvikt, trolig som følge av betennelse i bronkiene. Dette satte en stopper for rykter om at han hadde begått selvmord, en teori som hadde blitt forsterket av at politiet på et tidlig tidspunkt omtalte dødsfallet som en «personlig tragedie».

I dag la også Elisabeth Andreassen ut en hyllest til sin gode venn på Facebook.

I klippet nedenfor kan du høre den magiske duetten Jan Werner og Bettan gjorde da de sammen sang «The Prayer».

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...