Hjem Kjendisnytt På dagen i dag: 13 år siden Jan Werner gikk bort – slik hedrer Bettan sin avdøde venn

På dagen i dag: 13 år siden Jan Werner gikk bort – slik hedrer Bettan sin avdøde venn

Jan Werner Danielsen døde 28. september i 2006 bare 30 år gammel. Han og Bettan hadde et helt spesielt bånd. Nå hyller Bettan sin gode venn.

Jan Werner døde av hjertesvikt. Men han rakk å utrette mye i løpet av sin korte karriere. Jan Werner slo gjennom som artist i 1994, og ble kjent langt ut over Norges grenser for sin mektige stemme som strakte seg over fire og en halv oktav.

Sjetteplass i ESC

Elisabeth Andreassen og Jan Werner samarbeidet mye sammen. De ble også gode og nære venner gjennom samarbeidet. Vennskapet varte helt til Jan Werner døde.

Jan Werners favorittprogram var Melodi Grand Prix. Og i 1994 fikk han sjansen til å være  med. Da gikk nemlig han og Bettan til topps i den norske finalen med sangen «Duett». I Eurovision Song Contest i Dublin det året, kom duoen på sjetteplass.

Åpnet utstilling i Jan Werners navn

Nylig var Bettan med og åpnet en utstilling i vennens navn, i Milepelen Kulturhus i Odal. Etterpå la hun hun ut mange flotte bilder fra arrangementet og av Jan Werner på Facebook. Under skriver hun følgende:

«Vi hedret Jan Werner.

Fin kveld der vi hedret Jan Werner sitt minne og åpner utstillingen i hans navn. Rørende med pappa Thor-Egil og bror Henning og resten av familien tilstede. Petter Anthon og jeg fortalte koselige minner fra turné, konserter, Carnegie Hall og vennskap. Takk til ordfører Lise Selnes og Tove Guldbrandsen ved Milepelen Vertshus. Nydelig sang fra Fredrik Amadeus Sannerud», skriver Bettan.

Rykter om selvmord var feil

Jan Werner Danielsen ble funnet død av sin manager i sin leilighet på Frogner i Oslo 29. september 2006. Dødsårsaken ble i obduksjonsrapporten fastslått å være hjertesvikt, trolig som følge av betennelse i bronkiene. Dette satte en stopper for rykter om at han hadde begått selvmord, en teori som hadde blitt forsterket av at politiet på et tidlig tidspunkt omtalte dødsfallet som en «personlig tragedie».

I dag la også Elisabeth Andreassen ut en hyllest til sin gode venn på Facebook.

I klippet nedenfor kan du høre den magiske duetten Jan Werner og Bettan gjorde da de sammen sang «The Prayer».

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com