torsdag, februar 27, 2020
Kjendisnytt Bettan kaster seg inn i debatten om skolemat: "Skjønner...

Bettan kaster seg inn i debatten om skolemat: «Skjønner ikke at Norge ikke innfører gratis lunch på skolene»

-

Det er snart valg, og gratis skolemat eller ikke, er et tema flere av partiene er opptatt av. Mange mener Norge henger langt etter andre land, siden vi ikke tilbyr barna våre mat på skolen. Andre mener den gode, gamle matpakka er mer enn god nok, og at pengene bør brukes på andre ting.

En som har kastet seg inn i skolemat-debatten, er den svensk/norske artisten Elisabeth Andreassen. Bettan er født og oppvokst i Sverige, og har dermed fått gratis, varm skolelunsj hver dag. Hun mener norske barn bør få det samme.

Næring før læring

Nylig la Bettan ut et innlegg på Facebook der hun tar til orde for gratis skolemat:

«Jeg skjønner ikke at Norge ikke innfører gratis lunch/matpakke på skolene. Det er en selvfølgelighet at barna våre må få næring innfør læring.

Jeg fikk varm lunch hver dag på skolen når jeg vokste opp. Vi ble servert i egen matsal (bamba) med hyggelig kjøkkenpersonal, i tillegg salat og frukt.

Vi var aldri sultne eller det aller viktigste…ikke en av de som ofte ikke får med seg en matpakke til skolen.

Det burde bare bygges nye matsaler/kjøkken, med en gang. En stor satsning som ikke bare burde legges på kommunenes budsjett men staten! Ferdig snakka.»

Utjevner sosiale forskjeller

Mange har kommentert Bettans innlegg. De fleste er enige, men noen er også uenig.

Sammen med innlegget sitt, har Bettan delt en artikkel fra NRK, der det står at en ny forskningsrapport sier at gratis skolemat utjevner sosiale forskjeller.

«De viktigste funnene er at vi faktisk for første gang viser at et gratis skolemåltid i henhold til de norske kostrådene, virker sosialt utjevnende ved at elever med lavt utdannede foreldre spiser sunnere», sier Frøydis Vik, forsker og prosjektleder ved Universitet i Agder, til NRK.

Er du enig med Bettan? Trykk i så fall på deleknappen!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...